Tillbaka till Matlagningskurser

Diplomutbildning: Hälsokock konsult på tre helger.

Frukostmöte 8 dec kl. 08.00-09.00
Välkommen till ett kostnadsfritt frukostmöte där du får träffa kursledare Ulrika Hoffer som berättar mer om utbildningen.

Anmäl dig till frukostmötet

På senare år har intresset för kost och hälsa ökat markant och det hälsosamma har hittat ända in i restaurangköken, med stjärnkockar som håller igen på socker, mjölk och mjölkprodukter och istället gör raw foodgodis, startar krogar med mjölkfri inriktning och skriver böcker om supermat.
Hälsokock är en bred och omfattande diplomutbildning för dig om vill utveckla dina praktiska kunskaper i köket och samtidigt fördjupa dig i näringslära, kostinriktningar och konsten att motivera andra att göra sunda val. Oavsett om du bara vill fördjupa dig för egen del eller arbeta professionellt med hälsosam mat, som bloggare, rådgivare, hälsocoach, matskribent eller på café, med catering, event och så vidare, så är utbildningen en bra utgångspunkt för dig.

Innehåll


Vi lagar mat från grunden, med tonvikt på fisk, skaldjur, kyckling och vegetariskt och i huvudsak mat som är fri från tillsatt socker, mjölk och gluten.
Du lär dig smarta kökstekniker som gör det enkelt att laga välsmakande mat som samtidigt är hälsosam och näringsrik. Vi varvar teori och praktik vid varje tillfälle. Efter avslutad utbildning kan du arbeta professionellt med hälsosam mat, exempelvis som kostrådgivare, hälsokonsult, driva café eller restaurang.

Upplägg


Under våren ges utbildningen 9 tillfällen under 3 helger; start 10/2, 11/2, 12/2 sedan 10-12/3 och sista blocket 7-9/4.
1. Introduktion Var är hälsa och hälsosam mat? Hur bygger man upp en sund måltid? Makro och mikronäringsämnen, Aptitreglering, Blodsocker
2. Smakernas väsen och kocktekniker Grundsmakerna,Tillagningens påverkan, Reduktioner, buljonger, koncentrat,
3. Näringslära 1: kolhydrat, protein, fett
4. Dieter och kosthållningar
5. Näringslära 2: vitaminer, mineraler, antioxidanter och superfood.
6. Perspektiv på maten Vad är hälsa? Kostregistrering och näringsberäkning.Hur coachar jag på bästa sätt? Hur ser vårt förhållande till mat och hälsa ut?
7. Allergier sjukdom; Mat för barn, mat för äldre. Mat vid sjukdom och som förebyggande. Mat vid allergier och intoleranser.
8. Mat och träning, viktökning och viktminskning.
9. Sammanfattning, uppföljning och avslut.

Förkunskaper


Inga krav på förkunskaper, men vi ser gärna att du har viss matlagningsvana samt förstås ett genuint intresse för en hälsosam livsstil.

Kursledare


Ulrika Hoffer är kostrådgivare och varm förespråkare för en kost fri från gluten, mjölk och socker. Hon har specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi - och tvärt om: Hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Hon är dessutom holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart familj, korad till "Årets måltidslitteratur", kategori hälsa 2011. I april 2014 gav Ulrika ut boken "Smarta sötsaker" som nu är översatt till 5 språk. I oktober gav Ulrika ut sin nästa bok " Good mood food". Senare 2015 "Ärlig mat". Läs gärna mera här: www.rasmart.se

Kursmaterial


Receptpärm som fylls alltefter kursens gång. Kursavgift är 12 495 kr. Kostnad för råvaror, material och recept på 2 350 kr faktureras vid kallelsen.

Diplom


För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkänd i kursmomenten.

Utvecklingsmöjligheter


Se även våra utbildningar inom Raw Foodkock och Näringslära.

Bra att veta


Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln


Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: Ulrika Hoffer
  • Start: den 10 februari 2017
  • Dag och tid: Fredag, lördag, söndag 09:00-16:30
  • Kurstimmar: 80
  • Tillfällen: 9
  • Kursnummer: 11614
  • Deltagaravgift: 12495 kr
  • Material: 2350 kr
  • Summa: 14845 kr

Köpvillkor

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm