Tillbaka till Matlagningskurser

Diplomerad lunchkock utbildning

Vill du jobba som lunchkock och lära dig steg för steg hur det fungerar i ett kök med lunchservering. Utbildning dagtid, varannan vecka.

* Inköp av varor
* Planering av 10 veckors roterande lunchmeny
* Tillagning av allt som ingår i en lunch, dvs. salladsbuffe, bröd, huvudrätter samt desserter. (Dagens soppa samt dagen pasta.)
* Laga en stor buffé, tallriksservering och olika uppläggningar och servering.
* Förvaring , uppackning, hantering av mat på buffé.
*Råvaruhantering, hygien och enklare köksekonomi.

Innehåll och mål
Denna grundutbildning är perfekt för dig som vill gå från utbildning direkt till en arbetande restaurang.
Fokus ligger på de praktiska färdigheterna, men kursen innehåller också mer teoretiska delar som råvarukunskap och komposition av olika rätter. Vi jobbar med klassiska rätter som exv köttgrytor, gratänger, sallader, röror mm och du lär dig beräkna mängder och planera arbetet och lunchmatlagningen. Under kursen berörs även olika delar av det praktiska köksarbetet, som till exempel hygien och säkerhet, presentation av mat, köksekonomi och miljö.

Upplägg
Det är en dag kurs på 8 tillfällen kl 10.00-16.00 ca och ges varannan torsdag med start 9/2. Därefter 23/2, 9/3, 23/3, 6/4, 20/4, 4/5 och avslut 18/5.
Varje sammankomst startar med genomgång av dagens lektion, råvaror och recept. Klassen jobbar sedan i mindre grupper fördelade över de 6 arbetsstationerna (max 2 delt vid varje station). Visst hemarbete för komposition av egna recept. Generellt avslutas lektionerna med gemensam måltid alternativt att man tar med hem det som lagas efter avsmakning. Sköna skor och kläder rekommenderas, här finns dock förkläden.

Förkunskaper
Utbildningen är på nybörjarnivå. Alla är välkomna.

Kursmaterial
Receptpärm som fylls alltefter kursens gång. Kursavgift är 9 995 kr. Råvarukostnad 2000 kr.

Diplom
För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkänd i kursmomenten.

Utvecklingsmöjligheter
Vill du fördjupa dig mer så erbjuder vi både Kock och Konditorutbildning på grundnivå. Du kan även gå en Hälsokockutbildning , Rawfood kock eller kallköksutbildning hos Medborgarskolan i vår.

Bra att veta
Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% på www.bokus.com.
I Akademibokhandelns butiker 10% rabatt på böcker, papper och kontorsvaror.

Anmälan