Tillbaka till Silversmide och annan metallslöjd

Diplomutbildning: Svetslicens – MMA 19/1

 • Skapa dina egna verk från idé till verklighet
 • Utveckla din kreativitet
 • Arbeta med händerna

Hornstulls nya tunnelbanenedgång och inredningen på restaurang Taverna Brillo är några exempel på offentliga miljöer där svetsning haft en stor inverkan på slutresultatet. Men även i heminredning finns hantverket i allt från snygga köksbänkar till kökskåpor och inredningsdetaljer. Kursen vänder sig både till dig som vill svetsa för privat bruk och dig som vill komplettera ditt CV för att söka jobb i stålbyggnadsbranschen.

MMA betyder metallbågsvetsning och är den mest förekommande svetsmetoden. MMA används vid tillverkning och montage av byggnadsstommar som bostads- och kontorsbyggnader men även inrednings- och utsmyckningsdetaljer. MMA är en lämplig inkörsport till svetsning eftersom den innehåller svetsningens alla moment men ändå har en förhållandevis enkel utrustning. Du får även prova på vissa andra verkstadsmoment eftersom du kapar och förbereder materialet för svetsning.
Kursen avslutas med att du får avlägga ett prov för en svetslicens som granskas av en certifierad kontrollant. Om det godkänns har du din första licens avklarad. För dig som söker jobb i stålbyggnadsbranschen är en svetslicens ett krav.

Kursinnehåll


Kursen har praktisk inriktning men varvas med en mindre del teori för att uppnå kursmålet som är en licens i MMA- svetsning läge pb för kälfog.
Den mesta tiden läggs på svetsning för det fordras mycket träning för att klara licensen. Det sjätte kurstillfället påbörjas en direkt träning inför svetsprovet. Det sista kurstillfället kommer en licensierad kontrollant att kontrollera provet och utfärda licens om det är godkänt,
Viss träning i allmän hantering av verkstadsmaskiner ges eftersom deltagarna själva kapar till sina stålämnen från befintligt material.

Kurslokal


A Lundgrens Smide AB, Löfströmsvägen 3, Sundbyberg

Kurslängd


8 veckor, tisdagar 18.00-21.00
Kursdatum: 19 januari - 9 mars.

Förkunskaper


Inga förkunskaper behövs.

Kursledare


Ledare för kursen är Arne Johansson, Martin Land, Tomas Bjuhr och Yosef Hakimi som alla är erfarna svetsare från Lundgrens Smide.

I kursavgiften ingår


Svetsgods och licensprövning som granskas av certifierad kontrollant.
Kostnad för svetspinnar (800 kronor) faktureras med kursavgiften.
Kursboken Bågsvetsning Fakta om MMA av Ivar Henriksson och Thomas Hällman är obligatorisk. På www.bokus.com köper du den med 5% rabatt om du uppger koden Medbo14.

Licens


För utfärdande av svetslicens krävs att provet godkänns. Licensen kostar 1.000 kr.

Utvecklingsmöjligheter


Den som klarar kursen har ett viktigt komplement i sitt cv när de söker arbete inom stålbyggnad.
Kursen ger även en bra grund att stå på för att lära sig andra svetsmetoder.
Utrustningen är förhållandevis billig så den som vill arbeta med smidesprojekt hemma har möjlighet att anskaffa en egen svets.

Bra att veta


Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Om utbildningen är fullbokad: Fyll i anmälan som vanligt men gör en notering att det gäller en köplats. Vi kontaktar dig när en plats blir ledig.

Ändamålsenliga kläder som är långärmade och tåliga, helst bomull. Ombytesmöjligheter finns på plats.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt på www.bokus.com. I Akademibokhandelns butiker kan du under samma period erhålla 10% rabatt på böcker, papper och kontorsvaror.

Anmälan

 • Kurslokal: A Lundgren Smide AB, Löfströmsvägen 1, SUNDBYBERG (Karta)
 • Ledare:
 • Start: den 19 januari 2017
 • Dag och tid: Torsdag 18:00-21:00
 • Kurstimmar: 32
 • Tillfällen: 8
 • Kursnummer: 11618
 • Deltagaravgift: 7600 kr
 • Material: 800 kr
 • Summa: 8400 kr

Köpvillkor

A Lundgren Smide AB SUNDBYBERG

Löfströmsvägen 1, 17227 SUNDBYBERG
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm