Tillbaka till Matlagningskurser

Diplomutbildning: Raw foodkock - grund - sommarkurs

Vill du veta mer om utbildningen?

Lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Intresseanmälan

Raw foodkock - grundutbildning
Lär dig grunderna inom raw food, så att du kan arbeta eller driva café eller restaurang som helt eller delvis serverar raw food. Du kan även använda dina kunskaper för, på exempelvis konferenshotell, som vill kunna erbjuda goda, näringsrika och allergivänliga raw foodalternativ.Eller så är du helt enkelt nyfiken och intresserad för egen del.

Innehåll


Utbildningen innehåller både teori och praktik, men fokus ligger på det praktiska. Du lär dig alla moment och hörnstenar inom rawfood, såsom juicer, smoothies, superfoods, torkning, groddning, blötläggning, men även grundläggande näringslära, grundsmaker, tekniker och metoder som gör det enkelt för dig att själv utveckla recept och menyer.Smaker, struktur och konsistenser är viktiga. Från det gröna till sötsaker och desserter.

Upplägg


Totalt 8 tillfällen, vardagar efter midsommar och i augusti. Ca 60 stud timmar. Start må- to 26/6-29/6 och fortsätter må - to 7/8-10/8 kl kl 9.30-16. Vi inleder med en introduktion av principer och med genomgång av näringstäta råvaror. Vi groddar, syrar och blötlägger. Lagar några enkla goda rätter. Det lagas det soppor, sallader, frukostar bröd, snacks och festliga rätter. Torkning. Det blir intensiva dagar då vi alltid kombinerar teori med praktiskt jobb i köket.

Förkunskaper


Alla nyfikna är välkomna.

Kursledare


Ulrika Hoffer är kostrådgivare och varm förespråkare för en kost fri från gluten, mjölk och socker. Hon har specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi - och tvärt om: Hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Hon är dessutom holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart familj, korad till "Årets måltidslitteratur", kategori hälsa 2011. I april 2014 gav Ulrika ut boken "Smarta sötsaker" som nu är översatt till 5 språk. I oktober 2015 ger Ulrika ut sin senaste bok " Good mood food". Läs gärna mera här: www.rasmart.se

Kursmaterial


Recept/litteratur som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material/litteratur och recept tillkommer. Ca 2700 kr.

Diplom


För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkänd i kursmomenten.

Utvecklingsmöjligheter


Det finns gott om andra utbildningar på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Bra att veta


Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% på www.bokus.com.
I Akademibokhandelns butiker kan du under samma period erhålla 10% rabatt på böcker, papper och kontorsvaror.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: Ulrika Hoffer
  • Start: den 26 juni 2017
  • Dag och tid: Måndag, tisdag, onsdag, torsdag 09:30-16:00
  • Kurstimmar: 64
  • Tillfällen: 8
  • Kursnummer: 11619
  • Deltagaravgift: 10095 kr
  • Material: 2700 kr
  • Summa: 12795 kr

Köpvillkor

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm