Tillbaka till Trädgård

Diplomutbildning: Floristutbildning grund helger, en helg/månaden vt 17

Grundläggande floristutbildning - bas för dig som vill få en känsla för floristyrket.
Floristyrket har gamla anor. Blomsterbindare och kransdekoratörer var efterfrågade redan under antiken. Att arbeta med blommor ger lust, är otroligt kreativt och utvecklande för ditt form- och färgsinne. Ofta är jobbet nära förknippat med heminredning och dekoration i butik.

Innehåll och mål


Medborgarskolans grundkurs är en hantverksmässig grundutbildning, med fokus på teknik och kreativt skapande. Utbildningen ger en basutbildning i blomsterbinderi, växtkännedom och varuhantering. Du behöver inte ha några förkunskaper men tycka att det är härligt att arbeta med blommor och växter, tycka om människor och vilja utveckla din sociala kompetens. Gruppen jobbar mycket praktiskt och vi använder rikligt med blommor och växter varje lektion. Målet är att få en inblick i floristyrket med syfte att fortsätta studera eller arbeta inom floristnäringen.

Upplägg


•Floristik; buketter och dekorationer i olika stilar, allt från bröllop till begravning. Gruppen arbetar praktiskt och gör bl.a rundbundna buketter, höga, låga bordsarrangemang, kransar, fest- och sorgdekorationer.
•Varuhantering; hantering och skötsel av snittblommor.
•Färglära, grund- och komplementfärger, kontraster i blomsterarbetet.
•Formlära - strukturer, former, linjer, kontraster, rytm och balans.
Kursen är inriktad på praktiskt arbete med färska blommor och växter. Vid varje dags avslutning sker genomgång av deltagarnas arbete. Tänk gärna på oömma kläder och sköna skor.

Kurslokal


Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A. Kurstid lö-sö: start 18-19/2. Övriga kurstillfällen är 11-12/3, 1-2/4, 13-14/5 och avslutning 17-18/6.

Kursledare


Jezzica Collin är utbildad både på Munkeröds och St Eriks floristutbildningar. Hon har erfarenhet av att driva blomsterbutik och har specialkompetens inom begravningsbinderi. Jezzica har arbetat med Medborgarskolans floristutbildningar sedan våren 2013. Du kan också välja dagtidsutbildning på onsdagar eller en lightkurs på fredagar med Jezzica.

Kursmaterial


I avgiften ingår alla verktyg, allt material och blommor som används samt litteratur. Alla blommor du binder tar du förstås med.

Diplom


Efter avslutad kurs, med 80% närvaro samt med godkända moment får du ett Diplom.

Bra att veta


Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Om utbildningen är fullbokad: Fyll i anmälan som vanligt men gör en notering att det gäller en köplats. Vi kontaktar dig när en plats blir ledig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: Jezzica Collin Otterström
  • Start: den 18 februari 2017
  • Dag och tid: Lördag, söndag 09:30-16:00
  • Kurstimmar: 80
  • Tillfällen: 10
  • Kursnummer: 11622
  • Pris: 17995 kr

Fullsatt

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm