Tillbaka till Trädgård

Diplomutbildning: Floristutbildning grund onsdagar dagtid

Grundläggande floristutbildning - för dig som vill få en känsla för floristyrket.
Floristyrket har gamla anor. Blomsterbindare och kransdekoratörer var efterfrågade redan under antiken. Att arbeta med blommor ger lust, är kreativt och utvecklande för ditt form- och färgsinne. Ofta är jobbet nära förknippat med heminredning och dekoration i butik.

Innehåll och mål


Medborgarskolans grundkurs är en hantverksmässig grundutbildning med fokus på teknik och kreativt skapande. Utbildningen ger en basutbildning i blomsterbinderi, växtkännedom och varuhantering. Du behöver inte ha några förkunskaper men tycker att det är härligt att arbeta med blommor och växter.Du tycker om människor och vill utveckla din sociala kompetens. Gruppen jobbar mycket praktiskt och vi använder rikligt med blommor och växter varje lektion. Målet är att få en inblick i floristyrket med syfte att fortsätta studera eller arbeta inom blomsterbranschen.

Upplägg


•Binderi- buketter och dekorationer i olika stilar, allt från bröllop till begravning. Gruppen arbetar praktiskt och gör bl.a rundbundna buketter, höga och låga bordsarrangemang, krans och begravningsdekorationer.
•Plantering
•Varuhantering- hantering och skötsel av snittblommor.
•Botanik
•Färglära- grund- och komplementfärger, kontraster i blomsterarbetet.
•Formlära- strukturer, former, linjer, kontraster, rytm och balans.
•Snabbtextning- grundläggande för användning i butik.
•Studiebesök i Årsta Partihallar

Kursen är inriktad på praktiskt arbete med färska blommor och växter. Kursen är upplagd på 10 ggr, ons med start 12/4, avslut 14/6.
Gruppen arbetar heldagar kl 9.30-16.00 lunchpaus. Tänk på oömma kläder och sköna skor.

Kurslokal


Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, T-bana Odenplan

Kursledare


Jezzica Collin är utbildad både på Munkeröds och St Eriks floristutbildningar. Hon har erfarenhet av att driva blomsterbutik och har specialkompetens inom begravningsbinderi. Jezzica har arbetat med Medborgarskolans floristutbildningar sedan våren 2013.

Kursmaterial


I avgiften ingår alla verktyg, allt material och blommor som används samt litteratur. Alla blommor du binder tar du förstås med hem. Priset för kursen är 17 995 kr, varav anmälningsavgiften utgör 1 000 kr. Den skall betalas omgående vid anmälan. Först då är din anmälan bekräftad.

Diplom


Efter avslutad kurs, med 80% närvaro i godkända kursmoment får du ett Diplom.

Bra att veta


Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Om utbildningen är fullbokad: Fyll i anmälan som vanligt men gör en notering att det gäller en köplats. Vi kontaktar dig när en plats blir ledig.

Anmälan

Lär dig binda vackra buketter som ett proffs! Bind buketter inför bröllop, Alla hjärtans dag, med vår- eller vintagetema?

Visa alla floristkurser

Drömmer du om en ny trädgård? Eller vill lära dig mer om odling? Lär dig att skapa din egen oas på någon av våra inspirerande trädgårdskurser!

Visa alla trädgårdskurser

Gå en av våra diplomutbildningar! För dig som vill byta yrke eller inriktning!

Läs mer

Är ni ett gäng som vill träffas och lära er mer om ett ämne kan ni starta en egen studiecirkel. Möjligheterna är många och näst intill obegränsade!

Starta egen studiecirkel