Tillbaka till Friskvård

Barnyoga 6-10 år

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Yoga stärker barns självkänsla och självförtroende. Genom yogasagor ger vi barnen enkla verktyg för att må bra både i kropp och själ. Yoga är en prestationsfri zon.


Innehåll
- Introduktion: Vi inleder med en yogaritual, tänder ljus och utgår från tre riktlinjer för att få en fin stund tillsammans;
- Presentation av vår yogakompis som gillar lugn och ro.
- Din yogamatta är bara din och här stannar vi under klassens gång och vi respekterar
ljudvolymen.
- Vi har en inledande andningsövning där vi betonar vikten av att andas.
- Vi gör en yogasaga tillsammans ca 25 minuter. En sammanhängande och spännande saga där rörelseglädje och fantasi är i fokus. En saga med ett budskap på ex. självkänsla eller barns kreativitet.
- Avslappning och nedvarvning i slutet där vi reflekterar tillbaka till sagan.
- Vi avslutar tillsammans med att rama in klassen ex. hur det kändes och skickar med en "må-bra-känsla".
innan vi skiljs åt.


Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kursledare
Jenny Sörling:
Diplomerad Barnyogaledare hos Angelica Henriksson, Studio Karma, Norrtälje.
Har en grundutbildning i Hatha yoga och har erfarenhet av att leda yogaklasser för vuxna på Actic samt har varit aktiv yogautövare under 10 år. Arbetar som lärare på högstadiet.
Ingrid Eisengarten:
Diplomerad Barnyogaledare hos Angelica Henriksson, Studio Karma, Norrtälje.
Har erfarenhet av att leda barngrupper i gymnastik samt utövar yoga kontinuerligt sedan 6 år tillbaka. Arbetar som lärare på högstadiet.


Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Mjuka, bekväma kläder. Vi yogar barfota. Medborgarskolan tillhandahåller mattor. Bra att ha med en frukt att äta efteråt.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor