Tillbaka till Fotografi och film

Fotografering - digital systemkamera, fördjupning

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Vad gör systemkameran, respektive datorn med mina bilder och varför? En fortsättningskurs för dig som vill veta mer om den digitala bilden - storlek, kvalitet, komprimering, hur man sparar och arkiverar.

INNEHÅLL
I denna fotokurs ligger fokus på den digitala bilden. Vi går igenom kontrollfunktioner i den digitala systemkameran, vitbalans, histogram och exponeringsjusteringar. Du lär dig att förstå vad en digital bild är och vilka krav som behövs när du arbetar med digitala bildfiler och hur du bör spara och säkerhetsarbeta med digitala bilder och vilka fallgropar och fördelar som finns. Du får också en inblick i hur du arbetar med bilder i datormiljö och de möjligheter som finns.

UPPLÄGG
Kursen har totalt fem kurstillfällen. Första, andra, tredje och femte kurstillfällena är teoretiska i lektionssal på torsdagar kl 18.30-21.00. Det fjärde kurstillfället är en lördag kl 09.00-14.00, då vi omsätter våra kunskaper i praktiken, utifrån deltagarnas kunskapsnivå och intresse.

FÖRKUNSKAPER
Fotografering - grund, nivå 1 eller motsvarande kunskaper.

KURSLEDARE
Ola Sundberg har en stor passion för fotografi och har det som sitt största personliga intresse. Han har eget företag inom fotobranschen och har med sin stora kunskap om foto inga problem med att förenkla komplicerade moment och göra dem förståeliga för novisen. Olas bilder och portfolio finns att se på www.soundhill.net.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Medtag egen digital systemkamera och tillhörande instruktionsbok. I övrigt antecknar vi under kursens gång.

BRA ATT VETA
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % på www.bokus.com och 10 % rabatt på böcker, papper- och kontorsvaror i Akademibokhandelns alla butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0520-301 20

Lokalkontor i Region Väst

Välkommen till höstens dansföreställningar med våra duktiga elever.

Hebeteatern
Sön
26/11 kl 14:00 & 16:00

Entré: 100 kr

Läs mer här!

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning