Tillbaka till Friskvård

Pilates på boll/matta med inslag av yogaövningar- Prova på

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Stärk din kropp och ditt inre med Pilates! En träningsform där vi tränar smidighet, kroppsform, styrka, hållning samt stresshantering..

Innehåll
Pilates är en träningsform där vi tränar smidighet, kroppsform, styrka, hållning samt stresshantering. För att kunna genomföra övningarna bör koncentrationen vara på kroppen och andningen. Vi börjar med golvövningar och fortsätter med övningar på pilatesboll.
Yoga är en träningsform där vi får med hela kroppen. Vi kommer att utföra stående positioner för flexibilitet, stabilitet och muskeltonus. Flexibiliteten ger en reningsprocess i de inre organen samt stärker upp ryggen.

Upplägg
Prova på 1 gång 1,5 timme.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Inger Jansson, utbildad ledare i styrketräning, pilates, yoga, Friskis & Svettis samt massage. Hon har ett stort intresse för hälsa och livsstil och har arbetat på USÖ som friskvårdare i tjugotvå år. Har varit aktiv på Medborgarskolan sedan hösten -01.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Kom i löst sittande kläder och vi är barfota. Bollar finns att låna i lokalen.

Kostnadsfritt men obligatorisk föranmälan krävs!

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Förarintyget på distans

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor