Tillbaka till Husdjursskötsel

Hundträning - valpkurs över 3 månader - lördagar

Vill du få tips och idéer på hur du kan träna för att få en glad och lydig hund? Då är det här kursen för dig. Kursen vänder sig till hundar över 3 månader.

Upplägg
Kursen börjar med en teorilektion utan hundar i Medborgarskolans lokaler vid Odenplan där vi går igenom grunden för träning av hund samt hur man kan träna de specifika momenten. De resterande 5 gångerna ses vi i Rålambshovsparken på Kungsholmen och tränar hundarna.

Träningen bygger på positiv förstärkning, det vill säga att man belönar fram rätt beteende. Alla hundar är olika så den praktiska träningen kommer att anpassas efter varje individ.
Gruppträningen i park kommer att vara på max 5 hundar. Första kurstillfället är den 12/11 och då kommer alla deltagare att ses mellan kl 13.15-15.15. Kurstillfälle 2 till 6 kommer gruppen delas in i två mindre grupper. Första gruppen tränar mellan kl 13.15-14.15, andra gruppen mellan kl 14.15-15.15. Datum för kurstillfälle 2-6 är 26/11, 3/12, 10/12, 17/12 och avslutning efter årsskiftet blir den 7/1 2017.
Din träningstid bestäms första lektionen. Med reservation för ändringar.

Priset gäller för 1 hund och en deltagare. Vill man aktivt vara med som deltagare nr 2 kostar det 500 kr för tillkommande person. Meddela vid anmälan.

Innehåll
Momenten som vi kommer att gå igenom är:
· Sitt/Ligg - Stanna kvar
· Gå fint i koppel
· Gå fint vid sidan
· Inkallning
· Stopp-kommando
· Hundmöten
· Hantering
· Kommando för att avbryta ett oönskat beteende

Kursledare
Kursledare är Elin Sjödin. Elin är utbildad allmänlydnadsinstruktör på Svenska Brukshundklubben men har också studerat på SLU (Sveriges Lantbruksuniversistet) och Linköpings universitet där hon bland annat har läst Hund - avel, utfodring och hälsa på C-nivå och Hundens beteendebiologi 2.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan erbjuder fler kurser om hundar, om beteende, att skaffa valp samt fler rena valp-/vardagslydnadskurser.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Ska du skaffa valp, vill lära dig mer om olika raser, om hundars skötsel, hundars beteenden eller börja spårträna med din hund? Vi har kurser, föreläsningar och utbildningar!

Hundkurser

Gå på någon av våra föreläsningar om djur och natur! Hund- eller kattägare, jägare eller fiskare – vi har kurser för alla möjliga inriktningar.

Djurföreläsningar

Snart lockar den klara höstluften oss ut i naturen! Låt löparrundorna bli lite äventyrligare i år med hjälp av karta och kompass – pröva vår nybörjarkurs i orientering! Eller följ med på vårt mikroäventyr och övernatta i skogen.

Läs mer om våra kurser utomhus

Gå en av våra diplomutbildningar! För dig som vill byta yrke eller inriktning!

Läs mer