Tillbaka till Fotografi och film

Fotoexkursion och workshop - Nyhet!

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Fotoexkursion när solen fortfarande värmer och höstens slagskuggor ger oss vackra bilder.

Innehåll
Vi träffas under en dag för att gå ut tillsammans och fotografera i naturen. Du kan använda din mobilkamera eller systemkamera, beroende på vad du äger och föredrar. Efter en förmiddag i naturen äter vi lunch tillsammans på Medborgarskolan, eller utomhus, beroende på väderlek. Under eftermiddagen presenterar vi våra bilder för varandra samtidigt som vi diskuterar komposition, färger, former, vinklar samt även uttryck i bilderna.

Upplägg
Vi möts vid Medborgarskolan, Hamnesplanaden 1, 10.00 söndagen den 27 augusti. Vi går direkt ut och fotograferar tillsammans. Efter lunchpausen presenterar vi bilderna för varandra fram till 16.00 i Medborgarskolans lokaler. Totalt 8 studietimmar.

Förkunskaper
Alla nivåer är välkomna, nybörjare som fortsättare. Vi lär oss av varandra utifrån där vi befinner oss.

Kursledare
Jan Holmqvist är yrkeslärare på gymnasiet i handel och service och har undervisat i fotokurser för både nybörjare och avancerade deltagare på Medborgarskolan sedan 2008.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Inget kursmaterial men ta gärna med en instruktionsbok om du behöver den för kameran. Ta med din laptop om du önskar visa dina fotografier från den. Annars går det även bra att se bilderna på en gemensam TV-skärm.

Bra att veta
I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.
Ta gärna med en matlåda för lunchpausen.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer