Tillbaka till Showdans

Showdans 8-11 år Forshaga

Showdans handlar om stil, presentation och sceniskt framförande och har en framträdande roll i musikaler och olika typer av scenshower. Grundtekniken kommer från jazzdansen och du tränar både teknik, styrka och koordination. Musiken varierar mellan allt från pop till soul och hip hop.

Innehåll
- Grundläggande steg i jazzdans och streetdance
- Koreografier i block
- Teknikövningar
- Styrka och smidighetsövningar.

Upplägg
Kursen genomförs 1 gång i veckan, samma dag. Varje tillfälle är 60 minuter.

Förkunskaper
Vi går igenom grunderna, du behöver inte några förkunskaper.

Kursledare
Jag heter Ida Sandqvist och är en riktig danstjej. Jag har gått Estetiska programmet inriktning dans och dansar även i olika grupper på min fritid. I dansen kan man uttrycka sina känslor på så många olika sätt och det är det som gör att jag älskar det! Det finns egentligen inga rätt och fel. I mina dansgrupper är det högt i tak och jag vill att alla ska känna sig trygga att testa något nytt för att utmana sig själv. Jag blandar teknik och koreografi, tillsammans jobbar vi med gruppdynamiken. Men, framförallt vill jag att vi ska skratta och ha kul i vår grupp!

Kursmaterial
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Vi erbjuder kurser i andra dansstilar såsom magdans, ragga, sällskapsdans, rockjazz, modern dans. Du är välkommen till dessa och våra andra kurser.

Bra att veta
Kom i bekväma kläder och skor med dämpning, utan svart sula. Ta gärna med en vattenflaska. Gruppen kommer att göra en uppvisning i slutet av terminen. Det är frivilligt att vara med i uppvisningen. På hösten sker uppvisningen i enklare form i vår danssal. På våren har vi en större avslutning med betalade publik. Det sker oftast tillsammans med de andra dansgrupperna. Barnen ska kunna delta på kursen utan föräldrar.

Anmälan

  • Kurslokal: Forshaga Lärcenter, Malmgatan 2a, FORSHAGA (Karta)
  • Ledare: Ida Sandqvist
  • Start: den 8 februari 2017
  • Dag och tid: Onsdag 17:30-18:30
  • Kurstimmar: 10
  • Tillfällen: 10
  • Kursnummer: 8953
  • Pris: 1150 kr

Fullsatt

Forshaga Lärcenter FORSHAGA

Malmgatan 2a, 66732 FORSHAGA
Telefon: 054-10 21 40

Medborgarskolan Karlstad
Drottninggatan 48
65225 KARLSTAD

054-10 21 40
karlstad@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Forshaga

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan