Gitarr, spela riff och solo - nybörjare

Vill du lära dig spela riff och solon på gitarr? Lär dig klassiska gitarriff som Deep Purple's "Smoke on the water" eller kom med egna idéer. Ofta bygger rock- och poplåtar på ett huvudriff som blir låtens ryggrad. Är du med och skriver en ny klassiker?

Innehåll
I kursen utgår vi från blues och jazz, som den mesta rockmusiken bygger på. Vi bygger vidare på vissa användbara skalor och bygger egna riff och lär oss grunden för gitarrsolon.

Upplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 8 veckor.

Förkunskaper
Du bör ha lite gitarrvana, gärna spelat några ackord tidigare.

Kursledare
Samuel Andersson är musiker med mångårig erfarenhet av undervisning och lärande, både enskild och i grupp. Samuel spelar gitarr i flera rock- och jazzgrupper och spelar flitigt live. Kanske har du sett honom live?

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Samuel tar med sig det material som du behöver inför första tillfället. I fortsättningen får du vidare info från kursledaren.

Bra att veta
Ta med din egen gitarr till kursen.
Har du ingen gitarr? Vi har ett nära samarbete med musikaffären 4Sound i Gävle. De hjälper dig att hitta en för kursen lämplig gitarr. Nämn att du går kurs hos Medborgarskolan.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

På Amplifieds musikhus i Gävle repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare