Tillbaka till Showdans

Showdans 11-15 år Pop/R´nB


Showdans handlar om stil, presentation och sceniskt framförande och har en framträdande roll i musikaler och olika typer av scenshower. Grundtekniken kommer från jazzdansen och du tränar både teknik och koordination. Musiken varierar mellan allt från pop till soul och hip hop.

Innehåll
- Grundläggande steg i jazz- och showdans
- Teknikövningar
- Koordination och smidighetsträning
- Koreografier

Upplägg
Kursen genomförs 1 gång i veckan, samma dag. Varje tillfälle är 60 minuter.

Förkunskaper
Alla kan vara med, gruppen är blandad med nya och nygamla deltagare. Julia anpassar nivån så den passar alla oavsett förkunskap.

Kursledare
Julia Strandlind är utbildad dansare vid den treåriga danslinjen på Balettakademien i Göteborg och har tidigare undervisat barn i många år. Dessutom har hon dansat i Melodifestivalen och på Göteborgsoperan för att nämna några ställen, och har en förkärlek till Beyoncé och att få folk att hitta trygghet i sin kropp och i sitt dansande.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Vi erbjuder kurser i både showdans och andra stilar såsom magdans, streetdance, och sällskapsdans. Du är välkommen till dessa och våra andra kurser.


Bra att veta
Kom i bekväma kläder och ha antingen skor med dämpning utan svart sula eller var barfota. Sätt gärna upp håret så det inte ramlar fram i ansiktet och stör när man dansar. Ta med vattenflaska! Var ombytt och klar direkt då lokalen saknar omklädningsrum och dusch. Parkering finns längs med gatorna på Herrhagen.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Karlstad Herrhagen, Vasagatan 8, KARLSTAD (Karta)
  • Ledare: Julia Strandlind
  • Start: den 14 februari 2017
  • Dag och tid: Tisdag 18:30-19:30
  • Kurstimmar: 10
  • Tillfällen: 10
  • Kursnummer: 8984
  • Pris: 1150 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Karlstad Herrhagen KARLSTAD

Vasagatan 8, 65222 KARLSTAD
Telefon: 054-10 21 40

Medborgarskolan Karlstad
Drottninggatan 48
65225 KARLSTAD

054-10 21 40
karlstad@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Karlstad

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare