Tillbaka till Konstvetenskap och konsthistoria

-föreläsning Nepal för bergsvandring i Langtangdalen

För drygt ett år sedan befann vi oss i Nepal för bergsvandring i Langtangdalen. Kl. 11.56 lokal tid den 25:e april 2015 slog jordbävningen till med full kraft. Marken under oss skakade okontrollerat och nedför de omgivande bergssidorna störtade stenar, jordmassor, träd och rötter ner mot oss där vi befann oss djupt nere i dalgången.

Hur vi överlevde jordbävningens fasor och vad som hände i byn längs nere i dalen under den knappa vecka vi var isolerade där har vi under året som gått sedan katastrofen berättat om i olika sammanhang. Syftet med vår berättelse har varit att rikta fokus på det enorma hjälpbehov som finns i Nepal i allmänhet men speciellt i distriktet Rasuwa där den by och den dal som vi befann oss i är belägen.. Kl. 11.56 lokal tid den 25:e april 2015 slog jordbävningen till med full kraft. Marken under oss skakade okontrollerat och nedför de omgivande bergssidorna störtade stenar, jordmassor, träd och rötter ner mot oss där vi befann oss djupt nere i dalgången.


Finns intresse är vi beredda att genom berättelse i ord och bild förmedla vad som hände under jordbävningskatastrofen i Nepal 2015 (se vår hemsida http://www.bergtagna.se/vandringar ).

BRA ATT VETA
Vi bjuder på kaffe och kaka

Anmälan

Gå en kurs, vanlig eller på distans, för att hitta din släkt. En spännande resa kan vi lova!

Se hur en kurs är uppbyggd

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare