Tillbaka till Japanska

Japanska termin 7 för ungdomar 14-17 år

  • Japanska talas av över 125 miljoner människor
  • Du lär dig läsa och skriva både Hiragana och Katakana
  • Du får en inblick i den rika japanska kulturen

Konnichiwa!
Lär dig japanska för att så småningom kunna läsa och förstå t.ex. manga och animé på originalspråket, eller varför inte skriva till din idol eller ha kontakt med en kompis i Japan.

Japan är ett land som fascinerar folk i alla åldrar. I Sverige har intresset länge varit stort bland barn, tonåringar och vuxna för att lära sig japanska för att kunna ta del av den spännande och så annorlunda kulturen.
Många ungdomar planerar att studera i Japan och då är det viktigt att ha språkkunskaper med i bagaget.

Förkunskaper
Du har läst japanska under några terminer, ca 120 studietimmar, i studiecirkel eller har motsvarande kunskaper.
Du kan böja och använda verb och adjektiv i den långa formen, du kan hiragana, katakana och har börjat med kanji.

Innehåll
Vi fortsätter att jobba i kursboken "Genki 1" från kapitel 10.
* repeterar och lär oss ny grammatik
* lär oss prata med större flyt
* och lär oss fler kanji.

Upplägg
Du kommer att öva på att skriva meningar och berättelser varje lektion. Du kommer också att lyssna på dialoger och texter samt träna på att prata och diskutera i grupp. ´
Efter genomgång av formell japanska, kommer du att öva på att tala och skriva formellt och artigt. Material från andra böcker och internet kommer också att användas.

Kurslitteratur
Genki 1 - second edition, vi rekommenderar inköp på Studium Bookshop, Karlavägen 4 (30 % rabatt).

Kursledare
Lina Johansson har kandidatexamen i japanska och en masterexamen i översättning från Stockholms universitet. Hon har även läst 3 månader på Nihon University i Tokyo och ett år på Chuo University i Tokyo.
Vid sidan av sina universitetsstudier har Lina undervisat i japanska på Medborgarskolan sedan 2013.
Lina har även varit med och skapat Medborgarskolans online-kurser i japanska.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Inplaceringstest
Är du osäker på dina förkunskaper? Kom och träffa en av våra kursledare: 24/1 kl 17.30-19.00. Anmälan kan du göra på nätet eller ring 010-157 63 61.

Bra att veta
Inga lektioner under v 9 (sportlov), v 15-16 (påsklov).

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Doften av bröd från bageriet i Paris, smattret av duvor som lyfter från Sankt Marcusplatsen i Venedig eller känslan i fötterna efter en lång promenad i sanden på den spanska solkusten. Det ska vara lustfyllt att lära sig språk!

Här hittar du alla våra språkkurser!

På våra skrivarkurser ger vi dig grundverktygen för att komma igång i ditt skrivande och förverkliga din dröm att skriva en novell, ett resereportage eller kanske boken om ditt liv.

Se alla våra skrivarkurser

Introduktion till modern standardarabiska, som är det gemensamma språket för alla arabländer. Det används i första hand i tidningar, TV och i övriga officiella sammanhang.

Arabiska

Har du alltid drömt om att skriva en bok? Den här utbildningen kan vara ett viktigt steg på vägen. Att skriva handlar om att framkalla bilder, att hitta det inre bildskapandet som är en del av skrivprocessen.

Läs mer om utbildningen här