Tillbaka till Jazzdans

Dansmix Vuxna - Mixin´it up Modern & Jazz

Är du vuxen som fastnat för dansen eller har du dansat förr och vill fortsätta att utvecklas? Vill du testa både jazzdans och modern dans men har inte tid att anmäla dig till två separata kurser? Då har du hittat rätt kurs. I Mixin’ it up kommer vi att ha både tillfällen när vi dansar jazzdans respektive modern dans.

Innehåll
Lektionerna kommer att bland annat innehålla:
- Uppvärmning
- Styrka och smidighetsövningar
- Teknik och grundsteg
- Improvisation
- Olika koreografier
- Stretch och avslappning

Tillsammans kommer vi att utforska hur stilarna kan ta sig uttryck. Vi utvecklas tillsammans och bestämmer vad vi vill fördjupa oss i under terminen.

Upplägg
Kursen genomförs 1 gång i veckan, samma dag. Varje tillfälle är 75 minuter.

Förkunskaper
Att ha dansat innan är en bra utgångspunkt. Antingen så har Du dansat förr eller någon/några terminer innan på Medborgarskolan.

Kursledare
Julia är en erfaren dansare och har utbildat sig på Karlstads Universitets Dansutbildning (60 hp), har dansat vid Balettakademien i Stockholm och har i många år arbetat med ungdomar och dans inom olika dansföretag. Inom dansens värld brinner hon främst för Modern dans och Jazz dans. Inom jazzen har hon även sitt eget koncept ”Rock Jazz”.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
När kursen är slut finns det chans att utveckla sin stil i en fortsatt kurs, eller testa andra stilar såsom Beyoncéstyle, Showdans eller Salsa.

Bra att veta
Kom i bekväma kläder! Ha antingen skor utan svart sula eller var barfota. Sätt gärna upp håret så det inte ramlar fram i ansiktet. Kom ombytta och klara då danssalen saknar omklädningsrum och dusch.

Ta med vattenflaska!

Parkering finns längs med gatan på Herrhagen.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare