Tillbaka till Modern konstdans

Bugg Nybörjare

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Gör livet till en dans! Vill du röra på dig och ha kul samtidigt? Bugg är en sällskapsdans med mycket glädje. Perfekt för dig som vill träffa nya vänner och inte har danserfarenhet. Efter en nybörjarkurs hos oss är du redo att gå ut att dansa.

Innehåll
Vi kommer att börja från grunden med att öva grundsteg och sättet att föra följa i bugg. Därefter kommer vi att gå vidare med snurrar och turer. Vi arbetar också med hållning och kroppsrörelser.

Upplägg
Observera att kursen hålls på tisdagar. Kursen genomförs i jämna par. Meddela din danspartner vid anmälan. Vid enskild anmälan ges köplats tills nästa enskild anmälan inkommer. Kursen kommer att hållas en gång i veckan, samma dag, plats och tid.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, bara danslust (och ett leende på läpparna!)

Kursledare
Kursledaren för kursen bugg heter Agnes Söder. Hon är en glad, social och driven tjej. Tidigare har hon tävlingsdansat i flera pardanser, b.la. bugg. Idag tränar hon (endast) bugg och tycker att det är ett roligt sätt att röra på sig. Hon menar att man träffar vänner, umgås med vänner samtidigt som man faktiskt håller sig i form genom att dansa!

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
När du dansat i vår grundkurs och känner dig redo för mer dans i högre tempo så erbjuder Medborgarskolan fortsättningskurs i bugg.

Bra att veta
Notera att lokalen är belägen på Våxnäs i Karlstad.
Kom i sköna kläder som du kan svettas i och mjukare gymnastikskor. Ta gärna med vattenflaska!

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor