Tillbaka till Showdans

Showdans Vuxna

Showdans handlar om stil, presentation och sceniskt framförande och har en framträdande roll i musikaler och olika typer av scenshower. Grundtekniken kommer från jazzdansen och du tränar både teknik, styrka och koordination. Musiken varierar mellan allt från pop till soul och hip hop.

Innehåll
Danstillfällena kommer att innehålla:
- Uppvärmning
- Styrka- och smidighetsövningar
- Teknik och grundstegsträning
- Olika koreografier
- Stretch och avslappning
Tillsammans kommer vi att utforska dansens värld och hur showdans kan se ut. Vi utvecklas tillsammans och bestämmer vad vi vill fördjupa oss på under terminen.

Upplägg
Kursen genomförs 1 gång i veckan, samma dag. Varje tillfälle är 75 minuter.

Förkunskaper
I denna grupp dansar du som är vuxen och nybörjare inom dansen. Julia börjar från grunden och förklarar och visar steg och grundteknik tillsammans med gruppen samt låter er utvecklas i er egen takt.

Kursledare
Julia är en erfaren dansare och har utbildat sig på Karlstads Universitets Dansutbildning (60 hp), har dansat vid Balettakademien i Stockholm och har i många år arbetat med ungdomar och dans inom olika dansföretag. Inom dansens värld brinner hon främst för Modern dans och Jazz dans. Inom jazzen har hon även sitt eget koncept ”Rock Jazz”.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
När kursen är slut finns det chans att utveckla sin stil i en fortsatt kurs, eller testa andra stilar såsom Beyoncéstyle, Gaga style, dansmix där man blandar Jazzdans och Modern dans eller Salsa.


Bra att veta
Kom i bekväma kläder! Ha antingen skor utan svart sula elle var barfota.
Sätt gärna upp håret så det inte ramlar fram i ansiktet.
Kom ombytta och klara då danssalen saknar omklädningsrum och dusch.

Ta med vattenflaska!

Parkering finns längs med gatan på Herrhagen.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare