Tillbaka till Italienska

Italienska/Italiano in italiano - termin 5 med repetition, nivå A2

  • Lär dig användbara fraser
  • Få tillgång till ett språk som talas av över åttio miljoner människor
  • Få inblick i den italienska kulturen.

Gör slag i saken och förverkliga dina drömmar om Italien och dess underbara språk! Vandra längs kanalerna i Venedig eller njut av alla historiska platser i Rom...
La vita è bella - Livet är underbart!

Innehåll
Kursen passar dig som vill studera italienska intensivt. Det känns naturligt att använda italienska när alla i gruppen pratar bara italienska.
Vi jobbar mycket med synonymer och bilder.
Vi läser olika dialoger, småpratar och repeterar basgrammatiken från de första terminerna.
På lektionerna kommunicerar alla bara på italienska.

Förkunskaper
Denna kurs ligger på en lite högre nivå än en vanlig termin 5. Du har läst italienska i ca 80 studietimmar eller har motsvarande kunskaper.
Du har gått igenom verb i presens och i passato prossimo (dåtid), men du känner att du behöver repetera en del grammatik.
Du ska vara beredd att vara muntligt aktiv under lektionerna.

Kurslitteratur
Vi repeterar med boken "Nuovo Espresso" 1 och läser även en lättläst bok "Pasta per due". Böckerna kan du köpa tex på Studium Bookshop, Karlavägen 4 (30 % rabatt) eller på bokus.com (6 % rabatt).
Ta med ett lexikon då boken enbart är på italienska.

Kursledare
Roberto Di Giulio kommer från regionen Abruzzo som ligger i mellersta Italien. Han kom till Sverige år 2007 och idag är han fastanställd kursledare i italienska på Medborgarskolan. Han arbetar även som guide i Stockholm.
Roberto har undervisat italienska för vuxna i många år och på alla nivåer. Han pratar flytande italienska, svenska, engelska och spanska.

Det är något speciellt med våra kursledare...
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Rådgivning
Känner du dig osäker på vilken kurs du bör välja? Kom på rådgivning i Stockholm: onsdag 18/1. Ring 010-157 63 61 och boka en tid.

Bra att veta
Inga lektioner v. 9, 12 och 16.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

På våra skrivarkurser ger vi dig grundverktygen för att komma igång i ditt skrivande och förverkliga din dröm att skriva en novell, ett resereportage eller kanske boken om ditt liv.

Se alla våra skrivarkurser

Få hjälp av vår kursledare att välja rätt kurs under våra inplaceringstest i början på terminen. Du kan också ta hjälp av Europarådets nivåskala och bedöm själv din nivå.

Se aktuella datum för våra inplaceringstest eller ring 010-157 63 61 och boka en tid!

Inplaceringstest/rådgivning

Introduktion till modern standardarabiska, som är det gemensamma språket för alla arabländer. Det används i första hand i tidningar, TV och i övriga officiella sammanhang.

Arabiska

Välkommen till vår italienska terminsavslutning!

Välkommen till en kväll med härlig italiensk atmosfär med små föreläsningar, sång, frågetävling m.m.
Antonello Motta och Elena Martelli föreläser på lätt italienska.
Begränsat antal platser.
Varmt välkommen!

Läs mer om terminsavslutningen här!