Tillbaka till Thailändska

Thailändska, termin 3 - liten grupp

Fortsättningskurs i thailändska för dig som har studerat thailändska under ett par terminer i studiecirkelform.

Vi älskar sol och bad och tillbringar gärna den mörkaste och kallaste tiden i värmen. Genom studier och arbete på distans kan du förverkliga din dröm och stanna borta så länge du vill!
Du kanske väljer att resa till Thailand som ligger i topp år efter år när det gäller val av resmål under vår långa vinter.
Skaffa dig språkkunskaper att ha med dig i bagaget!
Sawàtdii!

Förkunskaper
Du har studerat thailändska i studiecirkel under ett par terminer, ca 40 studietimmar, eller har motsvarande kunskaper.

Innehåll
Vi bildar längre meningar med hjälp av nya konjunktioner och utökar vårt ordförråd med månader, årstider, nya adjektiv som beskriver våra bostäder och möbler samt väderstreck. Vi övar konversation genom att följa texter och dialoger om att flytta till en annan ort eller ett annat land, samtal om vädret och vi arbetar med komparation av adjektiv. Genom rollspel får du träna fraser och meningar som förekommer vid restaurangbesök.
Vid sidan av det muntliga fortsätter vi att lära oss nya bokstäver och vi läser enkla fraser och meningar.

Kursmaterial
Kursmaterialet är skrivet av Somphit Hagström. Kostnad, ca 170 kr, för kursmaterial tillkommer. Vi fortsätter med samma material som vi använde under nybörjarkursen, både textbok och alfabetsbok. Materialet kan du kvittera ut i vår reception vid kursstart, du får en separat faktura hem.

Kursledare
Manlika Lilieqvist har Bachelor Degree of Education från Thailand, och hon har arbetat som lärare i thailändska för utlänningar under 5 år på Nisa Thai Language School.
I Sverige arbetar Manlika som modersmålslärare.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Liten grupp, minimum 4 deltagare, maximum 8 deltagare.
Ingen undervisning 13/4.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Kom och få tips om tapas och passande viner. Du får provsmaka en del tapasrätter och viner från bl.a. Chile och Argentina.
Roberto Muñoz berättar om olika tapasrätter, hur de äts och vilka viner som passar bäst till. Kvällen hålls på mycket lätt spanska.  

Läs mer om kvällen här!

En kväll med Majgull Axelsson – tankar, tips och reflektioner kring skrivande.

Läs mer om föreläsningen här

Introduktion till modern standardarabiska, som är det gemensamma språket för alla arabländer. Det används i första hand i tidningar, TV och i övriga officiella sammanhang.

Arabiska

På våra skrivarkurser ger vi dig grundverktygen för att komma igång i ditt skrivande och förverkliga din dröm att skriva en novell, ett resereportage eller kanske boken om ditt liv.

Se alla våra skrivarkurser