Tillbaka till Thailändska

Thailändska, termin 3 - liten grupp

Fortsättningskurs i thailändska för dig som har studerat thailändska under ett par terminer i studiecirkelform.

Vi älskar sol och bad och tillbringar gärna den mörkaste och kallaste tiden i värmen. Genom studier och arbete på distans kan du förverkliga din dröm och stanna borta så länge du vill!
Du kanske väljer att resa till Thailand som ligger i topp år efter år när det gäller val av resmål under vår långa vinter.
Skaffa dig språkkunskaper att ha med dig i bagaget!
Sawàtdii!

Förkunskaper
Du har studerat thailändska i studiecirkel under ett par terminer, ca 40 studietimmar, eller har motsvarande kunskaper.

Innehåll
Vi bildar längre meningar med hjälp av nya konjunktioner och utökar vårt ordförråd med månader, årstider, nya adjektiv som beskriver våra bostäder och möbler samt väderstreck. Vi övar konversation genom att följa texter och dialoger om att flytta till en annan ort eller ett annat land, samtal om vädret och vi arbetar med komparation av adjektiv. Genom rollspel får du träna fraser och meningar som förekommer vid restaurangbesök.
Vid sidan av det muntliga fortsätter vi att lära oss nya bokstäver och vi läser enkla fraser och meningar.

Kursmaterial
Kursmaterialet är skrivet av Somphit Hagström. Kostnad, ca 170 kr, för kursmaterial tillkommer. Vi fortsätter med samma material som vi använde under nybörjarkursen, både textbok och alfabetsbok. Materialet kan du kvittera ut i vår reception vid kursstart, du får en separat faktura hem.

Kursledare
Manlika Lilieqvist har Bachelor Degree of Education från Thailand, och hon har arbetat som lärare i thailändska för utlänningar under 5 år på Nisa Thai Language School.
I Sverige arbetar Manlika som modersmålslärare.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Liten grupp, minimum 4 deltagare, maximum 8 deltagare.
Ingen undervisning 13/4.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

På våra skrivarkurser ger vi dig grundverktygen för att komma igång i ditt skrivande och förverkliga din dröm att skriva en novell, ett resereportage eller kanske boken om ditt liv.

Se alla våra skrivarkurser

Få hjälp av vår kursledare att välja rätt kurs under våra inplaceringstest i början på terminen. Du kan också ta hjälp av Europarådets nivåskala och bedöm själv din nivå.

Se aktuella datum för våra inplaceringstest eller ring 010-157 63 61 och boka en tid!

Inplaceringstest/rådgivning

Har du alltid drömt om att skriva en bok? Den här utbildningen kan vara ett viktigt steg på vägen. Att skriva handlar om att framkalla bilder, att hitta det inre bildskapandet som är en del av skrivprocessen.

Läs mer om utbildningen här

Study Swedish in an 2 weeks intensive course for beginners.

Swedish for beginners