Tillbaka till Thailändska

Thailändska, termin 2

Thailand är ett populärt mål för våra resor. Många av oss vill också tillbringa större delen av året i Thailand, skaffa arbete och bostad!
Vare sig du besöker landet som turist eller bosätter dig där är det bra att ha språkkunskaper med i bagaget!
Sawàtdii!

Förkunskaper
Du har deltagit i en nybörjarkurs under ca 20 studietimmar eller har motsvarande kunskaper.

Innehåll
Vi fortsätter att arbeta med dialoger, scener och händelseförlopp som avspeglas i situationer som du kommer i kontakt med i vardagslivet.
Dialogerna, uttrycken och orden är valda så att det exakt anger hur det verkligen uttrycks i Thailand.
Detta för att du ska kunna delta och hänga med i vad som händer kring dig när du är bland thaitalande även om du själv inte deltar i samtalet.
Repetition med jämna mellanrum för att träna upp färdigheterna innan vi går vidare i kursboken.

Vi arbetar med tidsuttryck, klockan, veckodagar, telefonsamtal, att fika tillsammans, att lära känna grannar eller nya vänner och samtal vid middagsbordet.
Texterna och dialogerna ger inblick i den thailändska livsstilen och kulturen.
Vid sidan av det muntliga fortsätter vi att lära oss nya bokstäver och vi läser enkla fraser och meningar.

Kursmaterial
Kursmaterialet är skrivet av Somphit Hagström. Du kan kvittera ut materialet vid första sammankomsten och du får en separat faktura på det.

Kursledare
Manlika Lilieqvist har Bachelor Degree of Education från Thailand, och hon har arbetat som lärare i thailändska för utlänningar under 5 år på Nisa Thai Language School. I Sverige arbetar hon som modersmålslärare.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Max 12 deltagare i gruppen.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Ett nytt språk öppnar bokstavligen nya världar – inte bara när du är på plats i landet utan också när du surfar på internet. Tänk att kunna läsa om världsnyheter i Le Parisien eller vad italienska Vogue skriver om mode. Vi erbjuder kurser i 28 språk i olika nivåer – Gör slag i saken och anmäl dig till en språkkurs idag

Här hittar du alla våra språkkurser!

Få hjälp av vår kursledare att välja rätt kurs under våra inplaceringstest i början på terminen. Du kan också ta hjälp av Europarådets nivåskala och bedöm själv din nivå.

Se aktuella datum för våra inplaceringstest eller ring 010-157 63 61 och boka en tid!

Inplaceringstest/rådgivning

Introduktion till modern standardarabiska, som är det gemensamma språket för alla arabländer. Det används i första hand i tidningar, TV och i övriga officiella sammanhang.

Arabiska

En kväll med Majgull Axelsson – tankar, tips och reflektioner kring skrivande.

Läs mer om föreläsningen här