Tillbaka till Övrig textilslöjd

Sömnad

Den här kursen är för dig som vill lära dig att sy och anpassa kläder efter din kropp. Den inkluderar både nysömnad, omsömnad och ändringar/lagning.

Vad ska du tänka på när du väljer modell, tyg/material och färg utifrån din egen kropp, smak, garderob och tvättvanor? Att hitta rätt bland modeller, material och färger är mycket svårare när du syr själv än om du handlar kläder i en butik. Det finns fler beslut du måste ta när du köper tyget,

INNEHÅLL
Vi går igenom lättare ändringar och lagningar till exempel att fålla en kappa eller att byta en dragkedja. Mönsterkonstruktionsändringar, att ändra färdiga mönster till dina mått eller att rita mönster från grunden. Vi tittar på sömnads ordningar och detalj provar. Vi pratar också om vilka plagg som passar olika kroppstyper och vilka material som passar bäst att sy i.

UPPLÄGG
Teori varvas med praktik där deltagarna arbetar självständigt under handledning av kursledaren. Teorigenomgångarna sker i både grupp och enskilt. Allt utgår ifrån deltagarens egna önskemål och nivå.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med mer rutinerade deltagare för att få en bra dynamik i gruppen. På det viset inspireras och lär vi av varandra.

KURSLEDARE
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Material ingår inte i kursavgiften.För utom tyg och tråd så är det bra att ha med knappnålar, nåldyna, synålar och en liten trådsax.

BRA ATT VETA
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information ring 031-7551412.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Läs vårens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Vår 2017

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan