Tillbaka till Italienska

Italienska B2+ konversation-senior

  • Lär dig användbara fraser
  • Få tillgång till ett språk som talas av över åttio miljoner människor
  • Få inblick i den italienska kulturen.

Denna kurs vänder sig till dej som läst lite italienska tidigare (eller om du tillägnat dig kunskaperna på annat sätt ) och vill börja prata lite mer.

INNEHÅLL
Kursen ger bra baskunskaper i uttal, grammatik och ordförråd. Stor vikt läggs vid förmågan att kommunicera. Enkla dialoger, parövningar, bildövningar, uttalsövningar och rollspel är frekventa inslag i undervisningen.

UPPLÄGG
Kursen är på 8 veckor men med möjlighet till 4-5 veckors förlängning innan sommaruppehållet! Om det krävs måste vi förbehålla oss rätten att byta lokal, lärare, vikarie, dag och tid. Om någon sammankomst, mot förmodan, blir inställd kommer vi i stället förlänga kursen med samma antal tillfällen.

FÖRKUNSKAPER
Denna kursen är på nivå B2+: Du kan förstå och kommunicera i vardagliga sammanhang på ett enkelt sätt. Du kan beskriva min familj, mitt jobb och hur du lever och bor. Tänk på att du kan ligga på olika nivåer i muntlig och skriftlig förmåga, läs- och hörförståelse. Är du osäker på din nivå? Gör gärna vår språktest som du hittar här http://www.medborgarskolan.se/amnesomraden/sprak-och-resa/

KURSLEDARE:
Paolo Livatino kommer från Ferrara, Italien där han utbildade sig till jurist. Han kom till Sverige 2004 för att leva med sin svenska flickvän och började undervisa i italienska hos Medborgarskolan 2006. Paolo har flera kurser varje termin på flera olika nivåer och är en mycket erfaren och omtyckt ledare.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kostnad för kurslitteratur tillkommer.
Visste du att du som kund hos oss får rabatt på Bokus? Ta chansen och få rabatt på bl.a din kurslitteratur." och få 5% rabatt på www.bokus.com.
Mer information hittar du på www.medborgarskolan.se/bokusrabatt.

BRA ATT VETA
Kom ihåg att 1 studietimme = 45 minuter
Kursen startar vid tillräckligt antal anmälda. Kallelse skickas ca en vecka innan start.
Studiematerialet inhandlas av dig själv efter första tillfället.
Ev. rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad.
Förlängning sker till självkostnadspris per gång.

Anmälan

Flexibel kursstart

Missade du kursstarten? Du kan börja i språkkursen efter att en kursen har börjat. Du betalar för resterande gånger. Se under respektive språk eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Använd dig av Europarådets nivåskala och språktest innan du anmäler dig till en kurs. Nivåskalan är indelad i sex steg.

 

 

Enskild undervisning i språk finns på Medborgarskolan

Individuell undervisning

Behöver du konversationsträning, läxhjälp eller extra finslipning inför en resa eller konferens? Tillsammans med ledaren bestämmer ni när ni ska träffas och vilka mål du har.
Ange vilket språk du är intresserad av när du anmäler dig.

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.