Orientalisk dans/ magdans

Orientalisk dans- Magdans

INNEHÅLL OCH MÅL
Målet med att lära ut Orientalisk dans är att uppmuntra elever till att prova, uppleva något annorlunda, våga plocka fram rörelse som de inte känner till att de har i kroppen, uppleva den festliga känslan och glädjen varje gång vi har ett dans pass. Därför uppmanar jag eleverna från början att de försöker klä sig festligt, på med mycket smycke, glitter, och känsla att de går på festen inte kursen. Vidare helst en vid kjol, klänning, helst med öppna sprund, scarf som man knyter runt om höfterna. Ok barfota eller dans skor utan klack. Gärna smycken ex flera långa halsband på varandra.
UPPLÄGG
Vi kommer att träna olika delar av kroppen som olika mjuka och hårda rörelser med höfter, magen, axlar, bröst, armar, händer, ben mm. Hållningen är en jätte viktig del av Magdans och förmåga att höra ihop med musikens rytmen.
Jag kommer undervisa bl.a. i folklore magdans och blanda olika stilar.

I Orientalisk dans förbättrar man styrka, balans, hållningen i kroppen vilken leder till bättre allmän hälsa. Uppmärksamheten, koncentration, är en viktigt del av dansen vilken bättrar man vid varje tillfälle man dansar Orientalisk Dans . Genom att lära sig höra och separera på olika instrumentet i låten lär man sig isolera olika delar av kroppen och dansar olika rörelse.
FÖRKUNSKAPER
Inga

LEDARE

Mitt namn är Hidajeta Hadzihafizovic. Jag har dansat i många år Orientalisk dans i Bosnien och i Sverige. I Bosnien har jag även dansat Folkdans- Folklore, Modern dans och skapat koreografier för barn och ungdomar. Som ungdom i Bosnien har jag varit aktiv i olika föreningar och gjort många olika Kulturella arrangemang för barn och ungdomar.
I Sverige har jag undervisat i flera år i Orientalisk Dans- Magdans. Jag har även varit aktiv att jobba med Dansnät och marknadsföra den i Jönköpings län mm. Även i Jönköpings län har jag gjort flera olika kulturella arrangemang med dans i fokus. Är mycket intresserad av folklore dans från olika länder och försöker lära mig nytt vid alla möjliga tillfälle. Folklore dans är identitet för varje land och man borde varna om den!

Mitt motto är att alla människor har dans rörelse i kroppen och alla kan lära sig dansa. Även alla mår bra av att dansa, men att man försöker ge sig en chans att lära sig, utveckla intresse, inte ge upp så lätt. På mina dans kurser är alla tjejer välkomna ung/vux.

BRA ATT VETA:
Du dansar i de kläder du känner dig bekväm i .

Lämna gärna ditt mobiltelefonnummer och mail adress vid anmälan, så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig info. Om till exempel en lektion blir inställd så informerar vi om detta via sms, då vi inte har möjlighet att ringa till alla kursdeltagarna. Därför är det viktigt att du lämnar mobilnummer!

Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället.

Välkommen!

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Jönköping DANS, Kämpevägen 35, Jönköping (Karta)
  • Ledare: Hidajeta Hadzihafizovic
  • Start: den 29 januari 2017
  • Dag och tid: Söndag 17:30-18:30
  • Kurstimmar: 8
  • Tillfällen: 8
  • Kursnummer: 78338
  • Pris: 750 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Jönköping DANS Jönköping

Kämpevägen 35, Jönköping
Telefon: 075-241 68 30

Medborgarskolan Jönköping
Box 515
55117 JÖNKÖPING

075-241 68 30
jonkoping@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Jönköping

Medborgarskolans musikwebb

Vare sig du spelar jazz, hårdrock eller hiphop… Här får du hjälp med replokaler, utrustning, inspelningar m.m.

Läs mer om Amplified, vår musikverksamhet

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker

Rabatt på sjölivskurs och båtförsäkring