Tillbaka till Fotografi och film

Naturfotografen

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

En kurs för dig som är intresserad av att fota natur och djuren som finns där. Vi går igenom några av kamerans inställningar och lite tips och trix för bättre bilder.

Upplägg
En blandning av teori och praktik ute i naturen. Kom i oömma kläder och bra skor samt ta med eget fika.
Kursen är uppdelad på fem tillfällen. Tillfälle ett och fem är mellan 11.00 -12.30 medans tillfälle två, tre och fyra är ute och då mellan 11.00 -13.00.

Första träffen är vi inomhus och vi går igenom några av kamerans funktioner och vad du ska tänka på när du tar bilder i naturmiljö. Följande gånger är vi ute i naturen och fotograferar.
Sista gången blir det genomgång och bildvisning av det vi fotat.

Förkunskaper
Inga förkunskaper är nödvändiga, Vi rekommenderar systemkamera / kompaktkamera med manuella inställningsmöjligheter. (Ta gärna med din kameramanual)

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Vi arbetar med av kursledaren framtaget material.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder ett flertal kurser som passar dig som gått denna kurs. Flera kreativa fotokurser, men även inom redigering och formgivning med Photoshop, Lightroom. Illustator och In Design.

Bra att veta
Ta med din kameramanual.
Ha kläder för alla väder.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan