Tillbaka till Keramik

Keramik - tillsammans barn och vuxen

Keramik är ett hantverk som bjuder in till fri kreativitet och ett avslappnat skapande med händerna. Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande och är väldigt populärt i södra Sverige. Sätt fart på skaparglädjen genom att tillverka något från grunden!

Innehåll
Kursledaren går igenom teoretiska moment och visar olika sätt att arbeta med leran. Du lär dig olika tekniker så som kavling, tumning, ringling och skulptering. Det finns även möjlighet att lära sig dreja. Du väljer själv vad du vill skapa på kursen lär dig om hela processen från rå lera till det brända glaserade godset. Du som vuxen går tillsammans med ett barn på kursen där ni tillsammans skapar med leran.

Upplägg
Kursen går en gång varannan vecka under sex sammankomster på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Varken du eller barnet behöver ha några tidigare kunskaper.

Kursledare
Kursen leds av Jilly Kanteh som är keramiker och konsthantverkare. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Ta med ett förkläde och bär oömma kläder. Vi arbetar med stengodslera och ett urval av engober och glasyrer. Kursmaterial ingår inte i kursavgiften och faktureras efter avslutad kurs med 65 :-/kg.

Bra att veta
Priset gäller per deltagare. Meddela gärna vid anmälan om det är fler barndeltagare per vuxendeltagare.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0300-69 01 70

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan