Tillbaka till Husdjursskötsel

Hundträning - fortsättning -

Hur får jag en lycklig och lydig hund? Fortsättningskurs för dig som har gått valpkurs, vardagslydnad eller liknande.

Upplägg
Första kurstillfället är teori utan hund i Medborgarskolans lokaler vid Odenplan. På teorilektionen kommer vi gå igenom grundtanken i boken Bra relation av Kenth Svartberg. Vi kommer prata om hundens behov samt gå igenom förslag på aktiveringsövningar.

Resterade kurstillfällen träffas vi i Rålambshovsparken på Kungsholmen och tränar hundarna. Gruppträningen i park kommer att vara på max 5 hundar. Vid första kurstillfället kommer alla deltagare att ses mellan 14:00-16:00. Kurstillfälle 2 till 6 kommer gruppen delas in i två mindre grupper. Första gruppen tränar mellan 14:00-15:00, andra gruppen mellan 15:00-16:00. Datum för kurstillfälle 2-6 är 4/2, 11/2, 18/2, 25/2 och 4/3. Din träningstid bestäms första lektionen. Med reservation för ändringar.

Priset gäller för 1 hund och en deltagare. Vill man aktivt vara med som deltagare nr 2 kostar det 500 kr för tillkommande person.

Innehåll
Under kursen kommer vi fortsätta öva på momenten gå fint vid sidan, sitt - stanna kvar, inkallning, stopp-kommando, hundmöten och nej-kommando. Kursdeltagarna kommer också få välja aktiveringsövningar som de sedan kan öva på under den praktiska delen av kursen.

Kursbok: Bra relation: om samspelet mellan människa och hund med TSB-modellen av Kenth Svartberg.

Kursledare
Kursledare är Elin Sjödin. Elin är utbildad allmänlydnadsinstruktör på Svenska Brukshundklubben men har också studerat på SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet) och Linköpings universitet där hon bland annat har läst Hund - avel, utfodring och hälsa på C-nivå och Hundens beteendebiologi 2.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan erbjuder fler kurser om hundar, om beteende, att skaffa valp samt fler rena valp-/vardagslydnadskurser.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Ska du skaffa valp, vill lära dig mer om olika raser, om hundars skötsel, hundars beteenden eller börja spårträna med din hund? Vi har kurser, föreläsningar och utbildningar!

Hundkurser

Gå på någon av våra föreläsningar om djur och natur! Hund- eller kattägare, jägare eller fiskare – vi har kurser för alla möjliga inriktningar.

Djurföreläsningar

Snart lockar den klara höstluften oss ut i naturen! Låt löparrundorna bli lite äventyrligare i år med hjälp av karta och kompass – pröva vår nybörjarkurs i orientering! Eller följ med på vårt mikroäventyr och övernatta i skogen.

Läs mer om våra kurser utomhus

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter, roliga tävlingar eller unika kampanjerbjudanden.

E-postadress