Tillbaka till Fotografi och film

Fotografering - digital systemkamera, grundkurs

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg


Att fotografera är att fånga ett ögonblick, att skapa ett minne för livet. I ett fotografi kan man uttrycka sig konstnärligt och skapa helt nya världar ur ett helt annat perspektiv.

INNEHÅLL
Vi kommer börja med att upptäcka vad som gör en bild intressant. Hur man själv hanterar kompositionen och skapandet, var man hittar inspiration och motivation. Du kommer lära dig hur din kamera ser i motsats till dina ögon, vad ljus betyder och hur du kan manipulera eller kontrollera ljuset. Vi genomför många praktiska exempel och lär oss hur man blir en kreativ fotograf. Du lär dig glädje i skapandet. Vi lägger mycket vikt på praktiska övningar, de tekniska frågorna löser vi tillsammans under kursen. Efter kursen skall du kunna använda och utnyttja funktioner i din systemkamera.

UPPLÄGG
Teori och praktik varvas.

FÖRKUNSKAPER
Ingen krav på förkunskaper. Du skall äga en digitalt systemkamera.

KURSLEDARE
Frank Eickhoff har en sidoverksamhet som fotograf i studio. Han har fotograferat sedan sin barndom, först analogt senare digitalt. Idag är Frank utbildare i studiofotografering och ljussättning Han fotar själv mest porträtt och konceptuella bilder. Frank brinner för fotografering och för att förmedla kunskapen om att skapa bilder som rör betraktaren.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget, internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Ta med din egen systemkamera inklusive manual.

BRA ATT VETA
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse per post eller telefon före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0501-702 60

Lokalkontor i Region Väst

3-5 april kommer Anders Bagge till Borås, Göteborg och Skövde!

Läs mer & boka biljett

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs vårens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Vår 2017