Tillbaka till Övrig Musik

Upptäcksfärd i musikens värld

Beethoven, Mozart, Bach och Haydn är några av den klassiska musikens stora kompositörer som försett oss med storslagna stycken. Den klassiska musiken har funnits med oss från den tidigaste musikaliska ton till dagens moderna samhälle.

Innehåll
Vi lyssnar tillsammans på klassiska stycken som vi sedan analyserar och pratar om. Vi diskuterar musikteori och olika kompositörers verk och fördjupar oss i musikens värld. En sakkunnig kursledare leder oss igenom kursen och bidrar med sin kunskap inom klassisk musik.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i sex veckor på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper men ett intresse för klassisk musik.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0300-69 01 70

Lokalkontor i Region Väst

3-5 april kommer Anders Bagge till Borås, Göteborg och Skövde!

Läs mer & boka biljett

Läs vårens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Vår 2017

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning