Tillbaka till Släktforskning

Min släkt - Skapa ordning i din släktforskning

  • Lär dig om släktforskning på nätet
  • Hitta dina rötter samtidigt som du lär dig om släktforskning
  • Lär dig släktforskningsprogram

För att hålla reda på alla lösa anteckningar, födelseår och andra släktuppgifter i din släktforskning kan dataprogrammet Min släkt vara till nytta. Här är kursen som hjälper dig att skapa ordning i din släktforskning.

Innehåll
Lär dig hur släktforskningsprogrammet Min släkt fungerar. I kursen ingår bland annat följande moment:
- Inmatning av uppgifter
- Beräkna släktskap
- Redigera källhänvisningar och platser
- Hur du kopplar foton till dina släktingar
- Skapa HTML-sidor
- Överföring av data mellan olika släktregistreringsprogram

Upplägg
Vid första tillfället arbetar vi i en övningsdatabas, därefter arbetar du med din egen släktforskning. Vi arbetar i små grupper, där vi sitter vid var sin dator med internetuppkoppling och Windows 10 med Office 2016. I datasalen finns också en projektor som visar lärarens dataskärm. För dig som släktforskar har vi också en rad olika specialprogram bl.a. Sveriges befolkning 1880, 1900, 1910, 1970 och 1990. Svenska ortsnamn, Begravda i Sverige 2, Min Släkt 3 och Värmlands kyrkoboksregister 3.

Förkunskaper
Grundläggande kunskaper i släktforskning och datorvana där du kan använda internet och har en e-postadress.

Kursledare

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Vi ordnar även andra kurser inom släktforskning, till exempel fortsättningskurser och kurser där du lär dig mer om historiska kartor. Efter avslutad kurs finns det möjlighet att fortsätta med släktforskningen i egna grupper. Du har då tillgång till vår datasal med allt vad de innebär. Vi har även förmånliga prenumerationer på Arkiv Digital för våra forskargrupper.

Bra att veta
Ta med dig ett USB-minne för att kunna spara ner uppgifter under kursen.

I kurstiden ingår 15 minuter paus.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan