Tillbaka till Dans

Parkour tonår

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Parkour är en unik träningsmetod som går ut på att träna hela kroppen genom att fritt använda sig av staden som sitt träningscenter. På ett smidigt och kontrollerat sätt kan forcera olika typer av hinder i omgivningen med enbart kroppen som hjälpmedel.

Innehåll
Du lär dig rörelser som hopp och rullar och olika tekniker för att forcera hinder. Vi övar på att använda oss av kroppen som vårt enda verktyg och utforskar hur vi kan utmana oss själva. För att förebygga skador går vi även igenom vad man bör tänka på och hur man ska landa för att inte skada sig. Vi kommer att vara utomhus men träffas första sammankomsten i Medborgarskolans lokaler.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i tio veckor på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle
Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper för att delta.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Bär skor och kläder som du enkelt kan röra dig i och ta med en vattenflaska.

Bra att veta
Denna kurs ingår i föreningen Aktiv Ungdoms utbud och kursdeltagare blir du automatiskt medlem i föreningen. Medlemsavgiften ingår i kursavgiften och specificeras på fakturan.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0340-194 95

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs vårens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Vår 2017

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan