Tillbaka till Husdjursskötsel

Hundkurs - valp

Din valp har mycket att lära sig inför livet tillsammans med dig och övriga medlemmar i den nya flocken. Även du som ägare behöver lära sig saker som förenklar ert gemensamma liv. Ge er båda goda förutsättningar genom att gå en kurs med din valp.

Innehåll
Med hjälp av praktiska övningar tränar vi enkla moment som inkallning, sitt, ligg och gå utan att dra. Vi tränar även kontaktövningar, social träning, ledarskapsövningar och mycket mer. Målet är att du och din hund ska fungera bra tillsammans och ute i samhället. Du kommer bl. a. lära dig om:

• Vaccination
• Utrustning
• Försäkringar
• Hundens beteende
• Ledarskap
• Dressyr
• Hunden och lagen.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan under sju sammankomster på samma dag och tid. De fem första träffarna omfattar både teoretiska genomgångar och praktiska övningar medan de två sista enbart är praktik. En av träffarna kommer att förläggas ute i skogen där vi tränar spår med valparna.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta på kursen.

Kursledare

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Vi kommer att vara en stor del utomhus så anpassa din klädsel efter rådande väderlek. Använd vanligt koppel och halsband till valpen under kurstid. Flexikoppel och andra liknande anordningar får inte användas under kurstid.

Bra att veta
Din valp ska vara frisk när den kommer till valpkursen och ska vara försedd med de vaccinationer som krävs enligt SKK:s rekommendationer. Valpen bör vara välrastad när den kommer till kursen.

Priset gäller för en person och en valp. Om fler personer från samma familj vill delta tillkommer en kostnad på 750 kronor per extra person.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0340-194 95

Lokalkontor i Region Väst

5 april kommer Anders Bagge och föreläser i Skövde!

Läs mer & boka biljett

Läs vårens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Vår 2017

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning