Tillbaka till Dans

Argentinsk tango

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Argentinsk tango är en passionerad och uttrycksfull dans som du dansar tillsammans med en partner. En vanlig uppfattning är att tango är en strikt dans med tydlig envägskommunikation men är i själva verket är ett samspel mellan båda dansarna med stort utrymme för improvisation.

Innehåll
Med mjuka rörelser och olika övningar väcker vi vår kroppsmedvetenhet och utvecklar vår dansförmåga. Vi börjar med enkla stegmöjligheter för att känna på tangon och vågar oss sakta in på mer avancerade danser. Vi övar även på att förbättra förmåga att föra och följ, nå balans, samspel och olika förståelsekoder.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i tio veckor på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 60 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Denna danskurs är en nybörjarkurs så du behöver inte ha dansat tango tidigare.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Bär bekväma skor och ta med dig en vattenflaska.

Bra att veta
Du behöver inte anmäla dig tillsammans med en partner. Om paren blir ojämna får man dansa både de manliga och kvinnliga rörelserna.

På denna kurs kan du använda ditt friskvårdsbidrag, friskvårdskuponger eller Actiway. Skriv i meddelanderutan vid anmälan om det är aktuellt för din anmälan.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

035-10 02 20

Lokalkontor i Region Väst

3-5 april kommer Anders Bagge till Borås, Göteborg och Skövde!

Läs mer & boka biljett

Läs vårens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Vår 2017

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning