Tillbaka till Dans

Dansmix för barn

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Dansmix är en vidareutvecklad version av barndans där man fokuserar på att utveckla barnens rörlighet och kontroll. Genom att prova flera olika dansstilar blir dansen inte enformig utan istället kreativ med stort utrymme för improvisation.

Innehåll
Vi blandar flera olika dansstilar i en härlig mix och dansar till musiken. Med stor dansglädje lär vi oss lättare grundsteg och teknik som är vanligt förekommande inom flera dansstilar. Barnen lär sig hur kroppen rör sig och hur de kan kontrollera den in i förutbestämda rörelser som i slutändan blir dans.

Upplägg
Kursen går en gång varannan vecka under sex sammankomster på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs för att delta.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Bär bekväma skor och kläder som du enkelt kan röra dig i och ta med dig en vattenflaska.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0340-194 95

Lokalkontor i Region Väst

Läs vårens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Vår 2017

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor