Tillbaka till Husdjursskötsel

Biodling

Biodling är en rolig och lärorik hobby som ger dig en bra inblick i naturen. Innan man startar upp sin biodling är det bra att veta hur man ska gå tillväga och hur bina fungerar. Med rätt kunskap kan alla ha bin, även om man bor i lägenhet eller i stadsmiljö.

Innehåll
Du lär dig biodlingens grunder och får kunskap och självförtroende som du behöver för att själv komma igång. Kursen omfattar både teoretiska och praktiska moment för att du ska få en bra helhetsbild av vad det innebär att vara biodlare. Målet är nått när du lärt dig hur bisamhället fungerar, har kunskap om biårets olika moment och kan tyda de tecken som bisamhället visar.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan under tre sammankomster på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 4x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Ni behöver inga förkunskaper.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Vi använder oss av kurslitteratur från Sveriges biodlares riksförbund, www.biodlarna.se . Införskaffa nedanstående material inför kursstart, observera att det går att skriva ut materialet kostnadsfritt.
• Min Biodling – arbetsbok för deltagare. Pris 129 kr.
• Mina första år som biodlare. Pris 199 kr.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0300-69 01 70

Lokalkontor i Region Väst

3-5 april kommer Anders Bagge till Borås, Göteborg och Skövde!

Läs mer & boka biljett

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs vårens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Vår 2017