Tillbaka till Måleri

Akvarellmålning Vattenriket workshop

  • Öva upp ditt färgsinne
  • Använd din kreativitet
  • Bli inspirerad

Det finns så mycket att upptäcka med akvarell! Allt från den första aha-upplevelsen, när man vågar doppa penseln i färg och sedan låta färgen flyta ut över papprets yta, till att mer medvetet använda sig av varje färgs egen karaktär och uttryck. Vi arbetar med färg, form, ljus och komposition och lär oss akvarellens olika tekniker och möjligheter. För både nybörjare och erfarna.

INNEHÅLL OCH MÅL
Vi kommer att hålla till ute i vackra Kristianstads Vattenrike där vi med pensel och akvarellfärger fångar upp de olika vyerna.

FÖRKUNSKAPER
Krävs inga. För både nybörjare och erfarna.

KURSMATERIAL
Ta med eget målarmaterial. Ledaren har med papper (för självkostnadspris)
Från och med hösten 2016 arbetar vi endast med miljövänliga färger.
Medtag matsäck.

KURSLEDARE
Magnus Åkesson som är en erfaren konstnär är född 1965, och bor i Kristianstad. Han har arbetat som cirkelledare i Medborgarskolan under flera år.
Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Hemsida: www.magnusakesson.se

BRA ATT VETA
Tänk på att ha kläder efter väder. Medtag matsäck.
Från och med hösten 2016 arbetar vi endast med miljövänliga färger.
Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.
Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

RABATT
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör <http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/>

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan