Tillbaka till Fotografi och film

Foto digital systemkamera grundkurs 1 - Kursen hålls i Falun

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Obs! Kursen hålls i våra lokaler i Falun.

Bli en bättre fotograf med enkla knep! Lär dig att förbättra ditt fotograferande och skapa snygga bilder. Vi går igenom de viktigaste delarna och momenten i fotografering och arbetar med olika inställningar på kameran.

Innehåll
Denna kurs är till för dig som har en systemkamera och vill lära dig hur du får ut mer av ditt fotograferande. Du kommer lära dig hur du tar kommando över din egen kamera och inte längre är bunden till dess automatiska inställningar. Du lär dig utnyttja tekniken för att ta bättre bilder oavsett situation.
Ta med egen systemkamera

Upplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas en kväll i veckan under 5 veckor.

Förkunskaper
Inga förkunskaper i fotografering krävs.

Kursledare
Hansa Andersson är din fotolärare hos Medborgarskolan i Falun. Hansa har ägnat mer eller mindre hela sitt liv åt foto och utbildar idag inom fotografering, bildhantering och det mesta man behöver lära sig för att bli en bättre fotograf och lära känna sin egen kamera bättre samt att ta bättre bilder.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Material
Ta med en digital kamera med manuell inställning samt 10 bilder i pappersformat eller på USB-minne till första kurstillfället. "Kurskompendium" ingår i kursavgiften.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt hos www.bokus.com samt hos Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Ange rabattkod medbo14 vid beställning hos Bokus, eller ta med din kallelse/faktura till Akademibokhandeln för att få tillgång till rabatten.

Bra att veta
Kaffe och te finns att köpa.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift 50 kr/avi tillkommer from avi nr två vid delbetalning.
Om du deltagit vid minst 75% av kurstillfällena kan Medborgarskolan utfärda ett intyg mot en kostnad om 75 kr

Anmälan

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

Stort grattis säger vi till Ann Kock som är utsedd till Årets Kursledare 2015 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare