Tillbaka till Fotografi och film

Foto digital systemkamera grundkurs 2

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Bli en bättre fotograf med enkla knep! Lär dig att förbättra ditt fotograferande och skapa snygga bilder. Vi går igenom de viktigaste delarna och momenten i fotografering och arbetar med olika inställningar på kameran.

Innehåll
Denna kurs är till för dig som behärskar kamerans grundinställningar som bländare, exponeringstid och ISO. Du lär dig utveckla ditt fotograferande med hänsyn till komposition, exponering och lämpliga inställningar för olika situationer. Du lär dig utnyttja ljusets inverkan på dina bilder och hur du hanterar kamerans blixt som både upplättning och som huvudljus.
Ta med egen systemkamera

Upplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas en kväll i veckan under 5 veckor. Uppehåll måndag 17/4 annandag påsk.

Förkunskaper
Att du gått grundkurs 1 eller har motsvarande förkunskaper.

Kursledare
Hansa Andersson är din fotolärare hos Medborgarskolan i Falun. Hansa har ägnat mer eller mindre hela sitt liv åt foto och utbildar idag inom fotografering, bildhantering och det mesta man behöver lära sig för att bli en bättre fotograf och lära känna sin egen kamera bättre samt att ta bättre bilder.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Material
Ta med en digital kamera med manuell inställning. "Kurskompendium" ingår i kursavgiften.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt hos www.bokus.com samt hos Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Ange rabattkod medbo14 vid beställning hos Bokus, eller ta med din kallelse/faktura till Akademibokhandeln för att få tillgång till rabatten.

Bra att veta
Kaffe och te finns att köpa.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift 50 kr/avi tillkommer from avi nr två vid delbetalning.
Om du deltagit vid minst 75% av kurstillfällena kan Medborgarskolan utfärda ett intyg mot en kostnad om 75 kr

Anmälan

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook