Tillbaka till Musik för scenframställning

Fiol - nybörjare, gruppundervisning för vuxna, varannan vecka

Genuina folkvisor och country, rock eller klassiskt - oavsett vad som lockar dig med fiolen är grunderna desamma.

Innehåll
Vi kommer att börja från grunden för att sedan spela på gehör och efter noter. Vi använder oss av både kända och okända melodier. Det allra viktigaste är att vi kommer få otroligt roligt tillsammans!

Upplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas varannan vecka. 5 kurstillfällen.

Förkunskaper
Kursen riktar sig till nybörjare och inga förkunskaper i fiolspel behövs.

Kursledare
Elin Gunnars har gått Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon har läst lärarprogrammets instrument- och ensemblelinje med huvudinstrument violin, och kan därmed undervisa i fiol, ensemble och orkester. Hon har också läst kurser i rytmikmetodik, som är en bra metod för gruppundervisning. Elin har under studieåren bedrivit individuell undervisning. Musicerat själv har hon gjort i en pianotrio och i några orkestrar, bland annat Kungliga akademiska kapellet där hon vid två produktioner satt som konsertmästare.

Kursmaterial
Kostnad för kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Vi ber dig beställa boken: Violin nu del 1

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt hos www.bokus.com samt hos Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Ange rabattkod medbo14 vid beställning hos Bokus, eller ta med din kallelse/faktura till Akademibokhandeln för att få tillgång till rabatten.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan i Falun har också enskild undervisning i fiol. Kontakta oss om du är intresserad av att utveckla ditt spelande ytterligare.

Bra att veta
Du måste ha tillgång till en fiol att ta med på lektionerna och att öva på mellan lektionstillfällena för att på bästa sätt kunna utvecklas.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift 50 kr/avi tillkommer from avi nr två vid delbetalning.

Anmälan

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer