Tillbaka till Silversmide och annan metallslöjd

Silversmide - personlig design - helgkurs

  • Skapa dina egna verk från idé till verklighet
  • Utveckla din kreativitet
  • Arbeta med händerna

INNEHÅLL
Skapa dina egna föremål i silversmide från idé till verklighet. Silver verkar lyxigt men är inte särskilt dyrt. Du kan t ex skapa ditt eget smycke, namnskylt, servettring, bordsdekoration eller tavla med silvermotiv. Metoder inom silversmide som används är att du te x sågar, borrar, filar, löder, putsar och polerar mm. Du arbetar individuellt med det föremål som du själv valt. Teori, information om metoder och inspiration läggs in med jämna mellanrum och anpassas till deltagarna.
I denna kurs har du även chansen om du vill, att arbeta med enklare metoder med silverlera och att göra trådsmycken genom att fläta, vira eller påta. Du väljer själv.
Eftersom du arbetar individuellt med ett föremål som du själv valt, detta upplägg gör att både nybörjare och du hållit på ett tag är välkomna.

KURSUPPLÄGG
2 ggr 16 tim (1 lektionstimme varar 45 min).
kursdag 5 och 6 mars

FÖRKUNSKAPER
Behövs inte till denna kurs.

KURSLEDARE
Kristina Fureby, mångfacetterad person med många kunskaper i sina händer, bl a silversmide och silverlera.
Kristina har haft utställning i Stadshuset i november 2011 och juni 2013,utställning på Åkersbergs stiftsgård nov 2014, samt varit med på konstrundan 2013,2014 och 2015. Titta in på www.personligsilverkonst.com om du vill se några av hennes arbete.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.
Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.
I silversmide - personlig design, arbetar vi mest med silversmide om du vill så kan du även arbeta med silverlera och silvertråd. Du väljer vad du vill arbeta med och du kan även kombinera metoderna. Min ambition är att kursen ska ge en bra grund att stå på och ge nya tips om metoder och idéer till dig som hållit på ett tag.
Kristina Fureby cirkelledare

Materialkostnad tillkommer, betalas direkt till ledare
Silverpriset är c:a 16 kr/g. Sen är det upp ditt varje elev hur mycket man använder. Om man gör tunga saker eller lätta. (ex en ring kan
väga c:a 10 g)

Kristina tar även emot studiebesök, kan anordna en kurs om ni är några stycken, samt anordnar minikurser där du gör en enkel tavla eller smycke tex för möhippor, bröllopsdagar eller födelsedagar.

För information ring 0738294973

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

RABATT
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör <http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/>

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan