Tillbaka till Silversmide och annan metallslöjd

Silversmide med argentiumsilver - helgkurs - nyhet

  • Skapa dina egna verk från idé till verklighet
  • Utveckla din kreativitet
  • Arbeta med händerna

En kurs för dig som är nybörjare som vill pröva på något nytt eller för dig som hållit på ett tag och som är nyfiken på nya rön och arbetsmetoder.
Argentiumsilver innehåller precis som vanligt silver 925g silver per kilo. I vanligt sterlingsilver är resten koppar, men i argentiumsilvret har man bytat ut en del koppar mor germanium vilket ger ett smidigt och starkt silver som inte svartnar på samma sätt som vanligt sterlingsilver. Kursen lär dig att arbeta med argentiumsilver och hur det arbetet skiljer sig från att arbeta med vanligt sterlingsilver. Fortsättning på kursen kan anordnas

INNEHÅLL OCH MÅL
Skapa dina egna föremål från idé till verklighet. Silver verkar lyxigt men är inte särskilt dyrt. Du kan t ex skapa ditt eget smycke, namnskylt eller servettring. Metoder som används inom silversmide är i denna kurs anpassat till argentiumsilver. Du kan te x lära dig såga, borra, fila, löda, putsa och polera mm, allt beroende vad du väljer att göra för arbete. Teori, information om metoder och inspiration läggs in med jämna mellanrum och anpassas till deltagarna.
Eftersom du arbetar individuellt med ett föremål som du själv valt, detta upplägg gör att både nybörjare och du hållit på ett tag är välkomna

KURSUPPLÄGG
2 ggr 16 tim (1 lektionstimme varar 45 min).

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Kristina Fureby, mångfacetterad person med många kunskaper i sina händer, bl a silversmide och silverlera.
Kristina har haft utställning i Stadshuset i november 2011 och juni 2013,utställning på Åkersbergs stiftsgård nov 2014, samt varit med på konstrundan 2013,2014 och 2015. Titta in på www.personligsilverkonst.com om du vill se några av hennes arbete.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.
Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.
Min ambition är att kursen ska ge en bra grund att stå på och ge nya tips om metoder och idéer till dig som hållit på ett tag.

Materialkostnad tillkommer, betalas direkt till ledare
Silverpriset är c:a 16 kr/g. Sen är det upp ditt varje elev hur mycket man använder. Om man gör tunga saker eller lätta. (ex en ring kan
väga c:a 10 g)

Kristina tar även emot studiebesök, kan anordna en kurs om ni är några stycken, samt anordnar minikurser där du gör en enkel tavla eller smycke tex för möhippor, bröllopsdagar eller födelsedagar.

För information ring Kristina 0738294973

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

RABATT
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör <http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/>

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor