Tillbaka till Bild- och formkonst

Målerikurs "Ack va kul!"

Målerikurs "Ack va kul!"

INNEHÅLL
För dig som vill väcka skaparkraften och må bra!
Under ledning av Ludmilla Hagström, som har en gedigen konstutbildning och lång erfarenhet som kursledare, bekantar vi oss med måleriets mysterier. Du har en chans att testa om detta är något för dig.
Hos oss får du glädjen i att möta människor med samma intresse och får möjlighet att skapa efter egen inriktning och ambitionsnivå. Du ges ett stort inflytande över uppläggning och innehåll i kurser.
Här får du många praktiska tips om t ex material, olika tekniker, spännande uppgifter, demonstrationer och genomgångar. När du har kört fast i en komposition får du hjälp att gå vidare. Vår förhoppning är att du upptäcker glädjen i att utvecklas med hjälp av en pedagog som instruerar, inspirerar och ger konstruktiv kritik!

UPPLÄGG
Jag föredrar att demonstrationsmålla dagens övning istället för en torr teori. Jag lägger stor vikt på individuell handledning. Med genomtänkta övningar guidar jag dig steg för steg tills du känner dig trygg i ditt eget skapande. Att måla tillsammans ger inspiration och glädje.

FÖRKUNSKAPER
Kursen passar för dig som är nybörjare eller som vill vidareutveckla ditt skapande inom den teknik som du väljer.

KURSMATERIAL
Färger penslar blyertspenna suddgummi och något att måla på.
Från och med hösten 2016 arbetar vi endast med miljövänliga färger.
Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.
Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.

KURSLEDARE
Ej tillsatt
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling

BRA ATT VETA
Lokalen som används är en flexibel lokal som även används till andar typer av kurser. Du som deltagare måste därför vara beredd på att bära ditt material fram och tillbaka till salen.
Invänta alltid din kallelse till kursen! Ev. rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

RABATT
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör <http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/>

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan