Tillbaka till Bild- och formkonst

After School Art Konstverkstad för ungdomar fr 8 år

Kom och teckna och måla!

Konst och Måleriverkstad med avstamp i samtidskonsten med titeln Porträttera en okänd.

Vi kommer att rita karaktärer från serier, böcker och filmer, självporträtt och djur.
Akvarell är vackra vattenfärger som inte luktar och går att tvätta bort från kläder. De är lätta att plocka fram och ta med sig och varar i många år!
Barnen får prova på att teckna från verklighet och fantasi och lär sig grunderna inom akvarellmåleri.

MATERIAL
Blyertspenna (HB), suddgummi, skissblock A4. Liten akvarellåda av studiekvalité (ca 270kr), akvarellblock A4 och 2-3 syntetpenslar.

FÖRKUNSKAPER
Inga
Barn från 10 år

BRA ATT VETA
Fr o m hösten 2016 arbetar vi endast med miljövänliga färger.
Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.
Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.

KURSLEDARE
Irene Forssten är kursledare. Irene är utbildad på Konstfack, AMA Srl, MARINA DI CARRARA, Global Stone Workshop i Volterra och är medlem i KIF och har arbetat som kursledare, gästlärare och bildpedagog på Medborgarskolan.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor