Tillbaka till Friskvård

Intensivkurs- Qigong 2 dgr

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Under 2 hela dagar kommer vi utgå från Delfinkraftens qigong där vi med positiv koncentration om delfinen som hoppar, dansar och sjunger rör oss graciöst till klassisk kinesisk musik

Innehåll
Den traditionella kinesiska medicinen har sina rötter mer än 5000 år tillbaka i tiden och genomsyras av helhetstanken att kropp och själ hör ihop och påverkar varandra. De gamla kineserna hade så stort medicinskt kunnande att de klassificerade de olika inre organen och deras funktioner många hundra år innan denna kunskap utvecklades i västerlandet.

I denna metod hämtar vi kraft och inspiration ifrån delfinen, denna visa och kloka varelse, som är kärleksfull och hjälpsam.
Med positiv koncentration om delfinen som hoppar, dansar och sjunger rör vi oss graciöst till klassisk kinesisk musik.
Metoden ger snabbt goda hälsoeffekter och passar alla.

Upplägg
Vi träffas lörd-sön mellan kl 10:00-16:00 med avbrott för 45 min lunch som du bekostar själv. Datum 6-7/5.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs!

Kursledare
Eva Järnkvist, utbildad Catsledare. Även utbildad instruktör inom Delfinkraftens Qigong, Seniorqigong, samt steg 1 (Jichu gong) och steg 2 (dong gong) alla inom Biyunmetoden.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Ett krav från Biyun för att erhålla ett diplom efter kursen och för att kunna gå vidare med andra kurser är du köper en CD för 160 kr. Detta gör du på plats direkt från kursledaren.

Bra att veta
Kom i lös ledig klädsel, ta med en vattenflaska och gärna någon frukt.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan