Tillbaka till Linedance

Linedance, steg 3

Linedance är en dansform för alla åldrar där man inte behöver någon danspartner. Alla dansare står i rader och där av namnet. Trots det så bjuder dansen på både glädje och samhörighet. Häng med i takterna och gemenskapen - Alla kan dansa linedance!

Innehåll
På kursen dansar vi till all slags musik och lär oss olika stegkombinationer. Vi jobbar vidare med grundstegen, lär oss nya steg och provar att dansa olika stilar inom linedance. Varje träff lär vi oss en dans och repeterar sedan löpande.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i tolv veckor på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Denna danskurs riktar sig till dig som har dansat i ett par åt och har dansat på denna nivå tidigare. Även du som har dansat linedance någon annan stans är välkommen.

Kursledare
Johnny Neinhart har ägnat sig åt countrymusik de senaste 20 åren, både aktivt lyssnande och spelat med i ett band. Själva linedancen fick han smak för vid en uppvisning på Lida countryfestival 1994, men börjande inte dansa aktivt förrän i slutet av 1999. Från 2000 fram till 2004 deltog Johnny själv i linedancekurser. Johnny började undervisa 2004 och har sedan dess lett kurser på olika nivåer, hans "stil" inom linedancen är främst country och han försöker hålla den stilen så långt som det är möjligt, tycker även en del latino kan vara häftigt.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Ta med rena och bekväma skor, gärna med mocka eller lädersula. Stegscheman finns att hämta på internet eller på kontoret till självkostnadspris. Mer information finns i kurslokalen.

Bra att veta
På denna kurs kan du använda ditt friskvårdsbidrag, friskvårdskuponger eller Actiway. Skriv i meddelanderutan vid anmälan om det är aktuellt för din anmälan.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Halmstad, Söndrumsvägen 35, HALMSTAD (Karta)
  • Ledare: Johnny Neinhart
  • Start: den 1 februari 2017
  • Dag och tid: Onsdag 17:30-19:00
  • Kurstimmar: 24
  • Tillfällen: 12
  • Kursnummer: 88095
  • Pris: 950 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Halmstad HALMSTAD

Söndrumsvägen 35, 30237 HALMSTAD
Telefon: 035-10 02 20

Medborgarskolan Halmstad/Hylte
Söndrumsvägen 35
30237 HALMSTAD

035-10 02 20
halmstad@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Halmstad

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

035-10 02 20

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs vårens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Vår 2017

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor