Tillbaka till Matlagningskurser

Fermentering - syra dina egna grönsaker

Att mjölksyra grönsaker är ett roligt, gott och nyttigt sätt att ta tillvara grönsaker. Mjölksyrning är en konserverings- och förädlingsmetod som används för att bevara grönsakerna och samtidigt öka näringsinnehållet.

Innehåll
Du lär dig mjölksyrningens grunder och varför syrade livsmedel är en viktig del för hälsan. Du får även möjlighet att göra en egen surkål att ta med hem för lagring. Kursledaren går igenom hur man går tillväga och bjuder på tips och inspiration.

Upplägg
Kursen går under en sammankomst och motsvarar 3x45 minuter.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper för att delta.

Kursledare
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Ingredienser, smakprov och recept ingår i deltagaravgiften och finns på plats på kursen. Ta med en osthyvel, skärbräda och en glasburk med lock som rymmer 600-700 ml.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

035-10 02 20

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan