Tillbaka till Personlig utveckling

Mindfulness – självkännedom, insikt och utveckling

Mindfulnessträning innebär att vi övar upp vår förmåga till medveten närvaro. Det leder till ökad självkännedom, uppmärksamhet och medvetenhet. Med mindfulnessträning ökar vår förmåga att känna igen och hantera känslor och tankar, vilket kan ge mer valfrihet i livet och minska kraften hos negativa mönster av till exempel stress.
Kursen vänder sig till dig som av olika anledningar vill må bättre och leva mer i balans. Du kanske upplever fysisk eller psykisk stress i någon del av ditt liv och önskar lära dig redskap för att förändra ditt liv till det bättre, eller så önskar du sakta ned tempot och leva mer här och nu.

INNEHÅLL
Kursen är uppdelad på 8 träffar om 2–3 timmar/träff, en gång i veckan, samt en heldagsretreat i tystnad mellan tillfälle 6 och 7. För att gå kursen behöver du ha deltagit i den obligatoriska informationsföreläsningen som hålls innan kursen startar. Kursen omfattar praktiska övningar, teori, reflektion och en tyst heldag. Den är upplevelsebaserad, vilket innebär att de praktiska övningarna är centrala och att vi hela tiden utgår från deltagarnas faktiska upplevelser under övningarna. Deltagarna förväntas göra dagliga hemuppgifter, ofta med hjälp av inspelade övningar. Exempel på övningar är liggande, sittande och gående meditationer, mjuk yoga och reflektionsövningar i grupp. Kursen följer kursplanen för MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) steg 1 och ger behörighet för att söka till steg 2 i utbildningen till MBSR-lärare.
UPPLÄGG
• Informationsföreläsning: Presentation av kursen (MBSR-programmet), bakomliggande teori och forskning, prova på övningar. Ca 2,5 timme. Öppen för alla som är intresserade av mindfulness och obligatorisk för dig som vill gå kursen.
• Gruppträff 1–3: praktiska övningar presenteras
• Gruppträff 4–6: fortsatt praktik, teori
• Tyst heldag: fördjupning
• Gruppträff 7–8: integrering, avslut
FÖRKUNSKAPER
För att gå kursen behöver du ha deltagit i den obligatoriska informationsföreläsningen.

KURSLEDARE
Hagar William-Olsson är utbildad lärare i MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) vid Center for Mindfulness Sweden. Hon är även diplomerad mindfulnessinstruktör vid Mindfulnesscenter. Hagar är utbildad läkare med ett holistiskt perspektiv på hälsa och sjukdom, som ser hela människan som ett system som hänger ihop – kropp, sinne och själ. Hon arbetar som lärare och mindfulnessinstruktör. Mer information om Hagar finns på www.medvetenhetspraktiken.se. Kontakt: 073–6820523, hagar@medvetenhetspraktiken.se

BRA ATT VETA
Ha mjuka sköna kläder. Stäng gärna av mobilen innan du kommer in i lokalen.

Rabatterat pris, 20%, för heltidsstuderande, pensionär. Ev rabattorsak anges vid anmälan. Giltigt intyg skall uppvisas. Fakturan som skickas hem till dig är utställd på fullpriset men efter att du visat upp rabattintyg betalar du in det rabatterade beloppet. Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad.
Om det krävs måste vi förbehålla oss rätten att byta lokal, lärare, vikarie, dag och tid. Om någon klass, mot förmodan, blir inställd kommer vi i stället att förlänga kursen med samma antal tillfällen.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

RABATT
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor