Kompa på gitarr - påbyggnadskurs Våren 2017

Har du en gitarr som står hemma och samlar damm? Anmäl dig till vår gitarrkurs och få igång lusten att spela. Med en akustisk gitarr och några väl valda ackord har du hela världens musikbibliotek i dina händer.

Innehåll
Fortsättningskursen är en fördjupning av nybörjarkursen. Under kursen får du inspirerande övningar och tips på hur du utvecklar och förbättrar ditt gitarrspel. Tillsammans kommer vi utöver vår ”Kompverksatad” gå igenom:
- Öppna ackord
- Slagkompsteknik
- Ackordsfamiljer

Vid varje kurstillfälle finns tid för repetition samt introduktion av nya moment

Upplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 8 veckor. Det är bra om du har tid att själv spela lite gitarr hemma mellan träffarna

Förkunskaper
Du behöver kunna öppna/enklare-ackord, slagkomp, och att kunna spela och byta skapligt mellan dessa.

Kursledare
Samuel Andersson är musiker med mångårig erfarenhet av undervisning och lärande, både enskild och i grupp. Samuel spelar gitarr i flera rock- och jazzgrupper och spelar flitigt live. Kanske har du sett honom live?

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Samuel tar med sig det material som du behöver inför första tillfället. I fortsättningen får du vidare info från kursledaren.

Bra att veta
Ta med din egen gitarr till kursen.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

På Amplifieds musikhus i Gävle repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare