Tillbaka till Båtradio

Båtradio SRC- VHF Intensiv

  • Bästa hjälpen på sjön - lär dig VHFen
  • Här får "kom" en helt ny betydelse. kom!
  • Detta certifikat gäller utomlands

Lär dig rätt hantering och ha en välfungerande båtradio. SRC är båtägarens livlina till land.

Innehåll
En yrkesutbildning för yrkesmässig trafik och för privat bruk. Med SRC radio ombord kan man alltid få kontakt med omvärlden, kolla vädret, boka hamnplats m m. För att få använda SRC -båtradio måste man ha ett SRC/VHF ceritfikat. (SRC = Short range Certificate)

Upplägg
Du lär dig vilka regler som gäller för kommunikation av nöd-och varningsmeddelanden samt radiotrafik.

3 gånger-
Fredag 21/3 kl 18,00-20,00
Lördag 22/3 kl 10,00-16,00 ( ca 45 minuters lunchpaus)
Söndag 23/3 kl 10,00-16,00 ( ca 45 minuters lunchpaus) dagen avslutas efter skriftligt prov dock längst till kl 16,00Mål
Kursen leder fram till SRC- certifikat. Kostnad för certifikatet tillkommer med 600:- betalas till examinatorn på plats. Uppskrivning sker i samband med kursen på söndagen den 23/3 för godkänd examinator från NFB.

Kursledare
P -G Wiklund har varit kursledare på Medborgarskolan i över 10 år och har mångårig erfarenhet av sjölivsutbildning. P-G har lång vana på sjön och har egen båt. Van att segla både på svenska som utländska vatten.

Kursmaterial
I kursen använder vi oss av boken- VHF till sjöss av Nina Nordström med ISBN: 9789163746598. Observera att kursmaterialet inte ingår i kursavgiften.
Du får boken vid första tillfället och erhåller en faktura på 230 kr.

Bra att veta
Skriftliga prov sker i samband med kursen på söndag em. Tar en timme ca. Ta med block och penna. Kaffe/te finns att köpa för 5 :- , vån 1 och vån 2.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddeladerutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan